Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Kristapa Vanadziņa džeza trio izdod singlu “Pie baltas lapas” no gaidāmās plates “Latviskā elegance”

Foto: Publicitātes foto

Kristapa Vanadziņa džeza trio piedāvā pirmo singlu “Pie baltas lapas” no rudenī gaidāmās plates “Latviskā elegance”. Šī kompozīcija ir Jura Kulakova dziesmas aranžija, kas atspoguļo trio radošo pieeju un muzikālo meistarību.

Trio sastāvā muzicē vieni no mūslaiku spilgtākajiem džeza mūzikas pārstāvjiem – komponists un pianists Kristaps Vanadziņš, sitaminstrumentālists Kaspars Kurdeko un kontrabasists Jānis Rubiks.

Mūziķu paustās filozofijas trīs fundamentālie stūrakmeņi ir saspēle, kompozīcija un radīšana, kas kalpo par pamatu ansambļa individualitātei un kopējai idejai.

Singls “Pie baltas lapas” ir tikai sākums, un novembrī gaidāmā plate “Latviskā elegance” solās būt muzikāls ceļojums, kas apvieno tradīcijas un mūsdienu džeza izpausmes, iekļaujot mūziku no tādiem latviešu komponistiem, kā Uldis Stabulnieks, Mārtiņš Brauns, Jānis Ivanovs un Raimonds Pauls.

“Ar šo ierakstu es vēlējos eksponēt mūsu tautas lielāko eleganci – melodiju. Šeit trio spēle satiekas ar latviešu dižākajiem komponistiem. “Latviskā elegance” noteikti ir albums, kurā lepojos ar savam saknēm un savu tautu, liekot šai mūzikai skanēt arī šodien,” teic Kristaps.

Singls “Pie baltas lapas” pieejams visās populārākajās mūzikas straumēšanas platformās. Plašāka informācija par Kristapa Vanadziņa trio aizvadītajiem un gaidāmajiem koncertiem, kā arī iespēja iepriekšpārdošanā pieteikties plates "Latviskā elegance" iegādei pieejama www.kristapsvanadzinsh.com.

Nepalaid garām!

Uz augšu