Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Nav divu Tomu LSM valdes algas, Telegram saņurcītā lidmašīnīte, svarīgie krievu imperiālistu pieminekļi un ziedojumi valsts budžetam (3)

Foto: TVNET kolāža

Kā jau ierasts ik otro piektdienu – TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis ir atgriezušies, lai apspriestu aktualitātes podkāstā “Nav divu Tomu”. Šoreiz raidījumā par LSM algām, “Telegram” izveidotāja aizturēšanu Parīzē, nepieciešamību Rīgā saglabāt krievijas impērista un cara laika kara ministra Barklaja de Tolli pieminekli, un pats galvenais – no kā lai dabū tos nodokļus?

Topošās LSM valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam – 10100 eiro apmērā. Lūsis izsaka nožēlu par to, ka viņi ar Treibergu nav pieteikušies uz šiem amatiem, bet tā vietā turpina ierakstīt podkāstus. Lai arī desmit tūkstoši nenoliedzami ir liela un lieliska alga, nez vai tā iedzīs valsti bankrotā, tāpēc būtiska problēma šajā jautājumā varētu būt sliktā komunikācija un nespēja priekšlaicīgi izskaidrot, kāpēc šie amati varētu būt tieši tik svarīgi un labi apmaksāti.

Tikmēr Parīzē pēc izkāpšanas no savas privātās lidmašīnas nekavējoties aizturēts vietnes “Telegram” dibinātājs un izpilddirektors Pāvels Durovs. Mūsu austrumu kaimiņvalstī viņam notiek vērienīgas atbalsta akcijas un troļļu fermas nerimstas publicēt ierakstus par to, cik ļoti Eiropā ir draņķīgi ar demokrātiju, jo krievijā jau nu gan cilvēkus tāpat vien nesēdinot cietumā. Ironiski. Treibergs trāpīgi norāda, ka jebkas, ko atļauj atbalstīt krievijā, ir to vērtību nesējs, ko atbalsta kremlis.

Visi lieliski zina, ka “Telegram” ir viena no populārākajām narkotiku iegādāšanās vietnēm Latvijā, par ko arī Lūsis pārliecinājies, apskatot tajā jaunākās narkotiku cenas. Ērti pieejamas gan pieaugušajiem, gan bērniem, saņemt var pakomātā. “Visām vecumu grupām – atrodi savu nareni,” ironizē Treibergs.

Nepalaid garām!

Uz augšu