Šodienas redaktors:
Krista Garanča

“Čikāgas piecīšu” mūziķis Armands Birkens koncertā atzīmēs savu 70 gadu jubileju

Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 20. oktobrī, plkst. 14.00 VEF Kultūras pilī vienīgajā koncertā tiks svinēta leģendāro “Čikāgas piecīšu” dalībnieka, skaistās balss īpašnieka Armanda Birkena 70 gadu jubileja. Koncertā piedalīsies arī īpašie viesi – Armanda ilggadīgā skatuves partnere Lorija Vuda un akordeonists Rolands Zelčs no ansambļa “Hāgenskalna muzikanti”.

“Šim koncertam izvēlēšos dziesmas, kurām ir bijusi īpaša vieta manā dzīvē: patriotiskas, romantiskas un jocīgas dziesmas, un, protams, arī dziesmas par Latviju. Būs dueti ar Loriju. Tāpat koncertā būs iespēja uzdot man jautājumus, un varbūt padalīšos ar īsām anekdotēm par dažām dziesmām, kā arī par maniem gadiem “Piecīšos”,” par gaidāmo koncertu saka Armands Birkens un piebilst:

“Pašreiz atrodos īpaši emocionālā dzīves posmā, turklāt nākamvasar plānoju vienu ļoti svarīgu koncertu, pēc kura gan laikam pārtraukšu savu koncertdarbību. Tāpēc atlikušie koncerti – tostarp arī 20.oktobra koncerts Rīgā – man būs īpaši mīļi un saldsērīgi. Tāpat priecājos par iespēju atkal dziedāt kopā ar Loriju, jo tas vienmēr ir patīkami! No sirds pateicos katram, kurš atnāks uz manu koncertu, jo pabūt kopā ar klausītājiem man ir ļoti svarīgi, un ļoti novērtēju šo iespēju!”

Armands Birkens 1962. gadā. 
Armands Birkens 1962. gadā. Foto: Publicitātes foto

Armands Birkens grupai “Čikāgas piecīši” pievienojās 1973. gadā. Mūziķis ir grupas populāro dziesmu “Mūsu mīlestība”, “Par mani, draudziņ, nebēdā”, “Saules diena”, “Roze”, “Dziesma vasarai”, “Līgo dziesma”, “Lai visa pasaule to redz” mūzikas autors. 1989. gadā kopā ar “Čikāgas piecīšiem” Armands Birkens uzstājās Mežaparka Lielajā estrādē, kur sapulcējās ap 70 tūkstošiem klausītāju, tādējādi šo koncertu varētu uzskatīt par vienu no Latvijas rekordiem koncerta apmeklētāju skaita ziņā. 2013. gadā kopā ar saviem “Čikāgas piecīšu” kolēģiem viņš saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikā.

Lorija Vuda piedalās latviešu populārās mūzikas dižkoncertā "Latvijas gadsimts" "Arēnā Rīga" 2018. gadā. 
Lorija Vuda piedalās latviešu populārās mūzikas dižkoncertā "Latvijas gadsimts" "Arēnā Rīga" 2018. gadā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lorija Vuda kādā intervijā par savu skatuves kolēģi ar patiesu sirsnību saka: “Armandu pazīstu ļoti labi, turklāt ne jau tikai saistībā ar grupu “Čikāgas piecīši”. Esam seni draugi, jo mūsu ģimenes Čikāgā draudzējās jau tajā laikā, kad vēl biju maza meitene. Esmu bijusi blakus Armandam ne tikai “Piecīšu” gaitās, bet kopā arī dažādos, tostarp – radu pasākumos.

Foto: Publicitātes foto/Ģirts Rība

Zinu, ka Armands ir absolūts Latvijas patriots un patiešām liels aktīvists diasporas, vai, kā agrāk saucās, trimdas sabiedrībā. Armandam ir laba sirds, un viņš vienmēr izcēlies ar savu lielo izpalīdzību. Ne tikai manās, bet arī citu cilvēku acīs viņš izpelnījies milzu cieņu ar to, ka viņš redz sabiedrībā vientuļus, vecus cilvēkus, kuriem nav neviena piederīgā un kuriem vajadzīgs atbalsts.

Foto: Publicitātes foto

Viņš neatteiks savu palīdzību, ja kāds jāved pie ārsta vai jānogādā uz kādu aprūpes iestādi. Neviens viņam neliek to darīt, taču Armands vienmēr palīdzēs ikvienam, kuram tā palīdzība ir vajadzīga. Manā skatījumā tā ir reta un cienījama rakstura īpašība Un par to neviens klausītājs, kurš atnāks uz koncertu un dzirdēs Armanda Birkena izpildītās dziesmas, nekad nenojautīs. Esmu neizsakāmi laimīga, ka pazīstu tādu cilvēku kā Armands Birkens. Viņa vārds tiešām rakstāms ar lielo burtu!”

Biļetes uz Armanda Birkena jubilejas koncertu var iegādāties “Biļešu servisa” kasēs un tīmeklī

Nepalaid garām!

Uz augšu