Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Prezentētas dziesmas no jaunās rokoperas "Turaidas roze" Turaidas pilī

Foto: publicitātes

Turaidas pils vēsturiskajā teritorijā notika īpaša rokoperas "Turaidas roze" dziesmu prezentācija, kas ir "Amber Way Studio" jaunākais projekts, Vladimira Bogatova vadībā. Rokoperas pirmizrāde paredzēta šī gada 1. novembrī Arēnā Rīga.

Rokoperas librets, kas rakstīts angļu valodā, ir sirreāls, taču tā dziesmas un to saturs ir aktuāli arī mūsdienu kontekstā. Šis internacionālais piegājiens ļaus rokoperai gūt atpazīstamību ārvalstīs, sniedzot skatītājiem iespēju iepazīt Latvijā dzimušo skaisto leģendu par Turaidas Rozi. "Amber Way Studio" un "Amber Way" uzņēmumi cer, ka gan Rīgas, gan Siguldas iedzīvotāji būs aktīvi un kuplā skaitā apmeklēs šo grandiozo pirmizrādi.

Pasākumā klātesošie klausītāji tika iepazīstināti ar sešām dziesmām no kopumā divdesmit četrām, kuras iekļautas rokoperā. Tomēr, lai saglabātu intrigu, izskanējušās dziesmas nav no pašiem spēcīgākajiem rokoperas darbiem. Daži no galveno varoņu atveidotājiem, tostarp slaveni ukraiņu solisti, kuri šobrīd piedalās viesizrādēs Eiropā, tiks atklāti tikai 1. novembrī.

Ņemot vērā, ka galveno varoņu skatuves tērpi vēl tiek gatavoti, priekšnesuma izpildītāji bija tērpti vienkāršās drēbēs, kas simboliski atgādina par leģendas laiku. Turklāt, septembrī rokoperai tiks atklāta mājaslapa, kurā varēs iepazīties ar dziesmu tekstiem, gatavošanās procesiem un vairāk uzzināt par pašiem izpildītājiem.

Pasākuma gaitā publika tika iepazīstināta ar priekšnesuma galvenajiem māksliniekiem:

  • Guntars Bernāts, JP Magic Orchestra diriģents
  • Dmitrijs Denščikovs, instrumentālās grupas vadītājs
  • Marlēna Keine, Operas un baleta teātra prīma, Maijas lomas atveidotāja
  • Renārs Austrums, Operas un baleta teātra solists, Viktora lomas atveidotājs
  • Alekss Silvers, dziedātājs, Teicēja lomas izpildītājs
  • Lidija Breska, dziedātāja, Linetes lomas atveidotāja
  • JP Magic Orchestra mūziķi

Aicinām visus uz rokoperas "Turaidas roze" pirmizrādi, kas norisināsies 1. novembrī Arēnā Rīga. Biļetes pieejamas šeit.

Nepalaid garām!

Uz augšu