Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Alvis Hermanis iestudē jaunu melno komēdiju pēc lugas "Bendes" motīviem

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.
Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) top melnā komēdija pēc Mārtina Makdonas lugas "Bendes" motīviem teātra mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa režijā, aģentūru LETA informēja JRT.

Lielbritānijas dramaturgs Makdona par pamatu ņēmis reālus vēsturiskus notikumus un personas no tālā 1965.gada, kad Anglijā oficiāli tika atcelts nāvessods ar pakāršanu un pēdējie Viņa Majestātes bendes jeb nāvessodu izpildītāji pēkšņi palika bez darba.

Pirmo reizi luga uzvesta 2015.gadā Londonas "Royal Court Theatre". "Bendes" ir saņēmušas Lorensa Olivjē balvu Lielbritānijā un Ņujorkas kritiķu balvu kā labākā jaunā luga, norāda JRT.

"Kas ir tā lielā neiecietība, kas ir ieņēmusi mūsu kopējo telpu? Kas ir tā agresivitāte un naids, kas ir iemājojusi tik daudzos cilvēkos, kuri vēl vakar bija domubiedri? Kāpēc mēs ar tādu azartu metamies viens otru nogalināt, paši pat nepamanot, ko īsti darām?" vaicā izrādes veidotāji.

Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks - Lauris Johansons. Lomās - Andris Keišs, Baiba Broka, Gundars Āboliņš, Kaspars Znotiņš, Jevgēnijs Isajevs, Ivars Krasts vai Ričards Murāns, Jānis Skutelis, Ritvars Logins, Toms Harjo, Dāvids Pētersons, Evelīna Priede. Pirmizrāde paredzēta JRT Lielajā zālē 20.septembrī.

Nepalaid garām!

Uz augšu