Šodienas redaktors:
Krista Garanča

VEF Kultūras pils Kamerzālē virmos britu un franču kamermūzika

No kreisās: mecosoprāns Irma Pavāre, baritons Nauris Indzeris un pianiste Helēna Laukmane.
No kreisās: mecosoprāns Irma Pavāre, baritons Nauris Indzeris un pianiste Helēna Laukmane. Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 28. septembrī, plkst. 19.00 klasiskās mūzikas ģilde “Euterpe” aicina uz eklektisku kamermūzikas vakaru VEF Kultūras pils Kamerzālē.

Vakarā “Iedomu realitātes. Stāsti balsij un klavierēm” izskanēs četri vokālie cikli – gluži kā četras īsfilmas, kuras katrs klausītājs varēs izkrāsot un atdzīvināt pats ar savām iedomu krāsām.

Koncertā piedalīsies Irma Pavāre (mecosoprāns), Nauris Indzeris (baritons), Helēna Laukmane (klavieres) un Ivars Vācers (gaismas partitūra).

Divas balsis, 88 melnbalti taustiņi, četri dažādi stāsti. Cilvēks, lai gan sabiedriska būtne, visspēcīgākais ir viens. Viens ar savu patiesību un attieksmi, ar savu prieku un bēdām. “Iedomu realitātes. Stāsti balsij un klavierēm” ir vokālās kamermūzikas programma, kurā satiksies franču ironiskie postimpresionisma ģēniji Fransiss Pulenks un Moriss Ravels. Viņiem pievienosies 20. gadsimta britu eklektiskie komponisti Bendžamins Britens un Ralfs Vons-Viljamss.

Koncerta pirmo daļu atklās britiem raksturīgā misticisma garā rakstītās spokaini burvīgās Britena šūpuļdziesmas “A Charm of Lullabies” (1947), kā arī Latvijas pirmatskaņojums – Ralfa Vona-Viljamsa mīlestības soneti “The House of Life” (1903) ar Dantes Gabriela Roseti tekstu.

Koncerta otrajā daļā – ironiski lakoniskās Fransisa Pulenka “Banalitātes” (Banalités, 1940) un noslēgumā Morisa Ravela fantasmagoriskās Dona Kihota dziesmas “Don Quichotte à Dulcinée” (1932-33).

Ivara Vācera veidotā gaismas partitūra radīs telpu, kur iztēlei brīvi ceļot skaņu pasaulē.

Biļetes uz koncertiem pieejamas ”Biļešu paradīzes” kasēs. Pensionāriem, studentiem un personām ar invaliditāti biļetēm tiek piemērota atlaide.

Nepalaid garām!

Uz augšu