Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ielūkojies! “Nav divu Tomu” par aktualitātēm valstī

Kā ierasts katru otro nedēļu, jau rīt, 13. septembrī, pie TVNET+ lasītājiem un skatītājiem ieradīsies jaunākā podkāsta “Nav divu Tomu” sērija. Šoreiz TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis priecāsies par to, ka Latvijā nav karteļu un visas īstās problēmas jau atrisinātas. Bet turpinājumā jau uz pilnīgi nopietnas nots par to, ka Saeimas deputāti neprot latviešu valodu un pienācis laiks uzbrukt krievijai.

Saeimā notika balsojums par priekšlikumiem paredzēt kriminālatbildību par aizliegtu vienošanos publiskajos iepirkumos. “Par” nobalsoja visas koalīcijas partijas, bet “pret” – visi pārējie. Deputāti nolēma ignorēt kaitīgumu, kuru rada karteļi, un norādīja, ka Latvijā tie neesot problēma. Jo sarunāti iepirkumi taču ir pilnīgi normāla prakse.

Tikmēr Andris Kulbergs no “Apvienotā saraksta”, kurš arī nobalsoja pret minēto likumprojektu, sociālo tīklu vietnē “X” publicēja sajūsmas pilnu ierakstu par kādu citu sasniegumu, ko izdevies paveikt.

Proti: “Šodien pirmajā lasījumā vienbalsīgi Saeimā tika apstiprināts mūsu @Apvienotais_ virzītais likumprojekts par ģērboņa izvietošanu uz transporta valsts numurzīmēm. Esam soli tuvāk smukiem numuriem. Man ir simtiem pozitīvu atsauksmju no cilvēkiem, kas gaida,” raksta Kulbergs.

Redziet – valstī viss ir kārtībā, karteļi, gluži kā pandēmija, neeksistē, tāpēc beidzot varam ķerties klāt ģerbonīšiem uz mašīnu numurzīmēm.

Raidījuma turpinājumā par diviem partijas “Stabilitātei!” deputātiem, kuri nav spējuši pierādīt savas valsts valodas zināšanas – viens nenokārtoja pārbaudi, bet otrs uz to pat neieradās. Un vienīgais, ko šajā sakarā var iesākt, – Valsts valodas centrs var piespriest 280 eiro sodu. Pēc tam deputātam tiek dots kaut kāds laika posms, lai uzlabotu savas latviešu valodas zināšanas, bet, ja viņš to nepaveic un atkal izkrīt pārbaudē – vēlreiz 280 eiro sods. Un tā līdz bezgalībai.

Bet podkāsta noslēgumā šoreiz par to, ka Latvijai pienācis laiks uzbrukt krievijai. Tā vismaz šķiet kādam sociālajos tīklos aktīvam meteorologam. Par visu plašāk skatieties pilnajā raidījuma ierakstā jau rīt. Līdz tam – iepriekšējo “Nav divu Tomu” sēriju var noskatīties šeit, bet jaunākā epizode pie tiešsaistes žurnāla TVNET+ skatītājiem nonāks piektdien, 13. septembrī. 

Nepalaid garām!

Uz augšu