Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Radīta jauna ballīšu spēle “Uzdziedam ar Maestro?”

Spēles "Uzdziedam ar Maestro?" izveidotāja, pasākumu vadītāja Anita Skuja.
Spēles "Uzdziedam ar Maestro?" izveidotāja, pasākumu vadītāja Anita Skuja. Foto: Publicitātes foto

Pasākumu vadītāja Anita Skuja izdevusi spēli “Uzdziedam ar Maestro?”, kas līdzinās iepriekš radītajai spēlei “Uzdziedam?”. Tās mērķis ir no paaudzes paaudzē nodot Raimonda Paula mūziku, lai arī jauno paaudzi aizraujoši iepazīstinātu ar skaistām un tautā mīlētām dziesmām.

Noteikumi ir pavisam vienkārši: kāds spēlētājs nolasa jautājumu un cits atbild ar dziesmu. Visi jautājumi un Maestro dziesmas ir norādītas uz kartītēm, tāpēc pašiem izdomāt atbildes nevajag.

Tāpat to jebkurā vietā var spēlēt neierobežots cilvēku skaits, lai iesaistīti būtu visi viesi. Galvenais uzdevums – uzdrīkstēties dziedāt.

Ideja Anitai radusies pēc Maestro 88. dzimšanas dienas: “Gana daudz spēlētāju jau pirms diviem gadiem ļoti gaidīja spēles “Uzdziedam?” turpinājumu, un bija vajadzīgs laiks, lai tam beidzot pieķertos.

Ticiet man – izdomāt jautājumus un izvēlēties dziesmas ir vieglākā daļa, bet dziesmu tekstu saskaņošana ar autoriem, rediģēšana, maketa saskaņošana un citi darbi prasa laiku, pacietību un, neslēpšu, arī lielāku finansiālu ieguldījumu.

Bet tieši šī gada sākumā, kad mūsu mīļais Raimonds Pauls svinēja 88. dzimšanas dienu, es sapratu: spēlei “Uzdziedam ar Maestro?” pienācis laiks.

Foto: Publicitātes foto

Latvieši ir īsta dziedātāju tauta – mēs mīlam dziedāt gan priekos, gan bēdās. Dziesma saved kopā tūkstošus un rada brīnišķīgus svētkus visai tautai. Varam būt lepni par mūsu lieliskajiem māksliniekiem un to, cik tālu mūsu dziesmas izskan. Pirmās jau ir izskanējušas, arī izmēģinot jauno spēli, un atsauksmes rāda, ka tās laikā jautrība sit augstu vilni un tā ir kolosāls papildinājums ikvienās svinībās.

Atšķirībā no spēles “Uzdziedam?” šajās kartītēs ir QR kodi, kas aizved uz iespēju dziesmu klausīties un ļauj dziedāt kopā ar mūzikas pavadījumu.

Tas palīdzēs spēli vairāk izbaudīt tiem, kuri ar mūziku ir uz jūs. Tāpat abu spēļu “Uzdziedam?” un “Uzdziedam ar Maestro?” kavas ar laiku var sajaukt kopā, jo jautājumi un dziesmas neatkārtojas, tā pirmās spēles cienītājiem sniedzot jaunu pieredzi.”

Anita Skuja ir pasākumu vadītāja, kuras radošums izpaudies vairākās viesību spēlēs. Viņas mērķis ir radīt pozitīvas emocijas un saturīgu atpūtu tiem, kuri izmanto viņas pakalpojumus

Uz augšu