Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Cilvēka pašatklāsme un iztēles atraisīšana – Dailes teātra izrādē "Zilā lapsa" (1)

Dailes teātra Lielajā zālē šo piektdien, 13. septembrī, pirmizrāde skolas vecuma bērnu izrādei "Zilā lapsa”. Izrādi Dailes teātrī iestudē viens no pazīstamākajiem lietuviešu bērnu un jauniešu teātra režisoriem Jons Tertelis.

Piedzīvojumu izrāde “Zilā lapsa” ir iecienītās japāņu anime estētikas iedvesmota izrāde, kas aicinās skatītājus doties pasakainā ceļojumā un iepazīt to, kas slēpjas pasaku ēnas pusē.

Iestudējuma galvenā varone ir četrpadsmit gadus veca meitene Anna, kas bērnībā kopā ar savu labāko draugu fantazēja par dažādām neiedomājamām pasaulēm. Kādu dienu drauga ģimene pēkšņi aizbrauc, un viņš pat neatvadās.

Vienīgais, kas ir palicis, ir viņas atmiņas par brīnumainajiem drauga stāstiem. Nu Anna ir pieaugusi un vairs netic brīnumiem, taču negaidīti viņai rodas iespēja doties ceļojumā bērnības pasaku pasaulē. Viņa dodas uz Septiņu vēju valstību, kur mežam ir tūkstoš acu, kur klīst ēnas un visam notiekošajam seko līdzi Zilā lapsa.

Režisors Jons Tertelis ir izveidojis izrādi, kas poētiskā veidā stāsta par cilvēka pašatklāsmi, raisa iztēli un uzrunā ar satura un formas mijiedarbību. Izrādē “Zilā lapsa” būs skatāmas īpaši veidotas Reiņa Pētersona ilustrācijas, bet scenogrāfiju un kostīmus radījusi Pamela Butāne.

Galvenās lomas atveido Madara Viļčuka (Anna) un Arturs Krūzkops (Zilā lapsa). Atveidot stāstnieces lomu Dailes teātrī ir pieaicināta aktrise Rūta Dišlere. Lomās arī Klāvs Kristaps Košins, Dainis Gaidelis, Aldis Siliņš, Katrīna Griga, Lelde Dreimane, Milēna Miškēviča un Mārtiņš Meiers.

Režisors un dramaturgs – Jons Tertelis (Jonas Tertelis); scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Pamela Butāne; kustību režisors – Mants Stabčinskis (Mantas Stabačinskas); komponists – Martīns Bjalobžeskis (Martynas Bialobžeskis); dramatizējuma līdzautore – Rasa Bugavičute-Pēce; gaismu mākslinieks – Juļus Kuršis (Julius Kuršys); ilustrators – Reinis Pētersons; animators – Mindaugs Arlinsks (Mindaugas Arlinskas); režisora asistente – Sintija Šatilova; izrādes vadītājs – Mārcis Ģipters; producente – Kristīne Mūrmane.

Nepalaid garām!

Uz augšu