Pirmkārt, vēlos uzreiz pateikt, ka šajā versijā nebūs spoileru par Kristapa Brīzes filmu “Banāns upē”, jo viss pieminētais un apspēlētais parādās tikai filmas anotācijā un treilerī. Un nu pie lietas, iepazīsimies ar mūsu stāsta varonēm!

Ineta M. ir parasta, nūģiska izskata sieviete, kas strādā apakšveļas veikalā. Viņas mīļākā krāsa ir bēšais tonis, bet mīļākais auglis ir persiks. Inetai M. ir attiecības ar Teni P., kam ir 12 gadus veca meita, vārdā Vanesa.

Tenis P. pārmet Inetai M., ka viņa nav izveidojusi dziļu saikni un tuvas attiecības ar Vanesu, tāpēc Ineta M. nolemj kopā ar Vanesu doties tur, kur attiecības vienas dienas laikā var kļūt tuvas, – dabā.

Protams, kaut kur doties divatā ar nerunīgu pusaudzi ir neveikli un krindžīgi, tāpēc Ineta M. izlūdzas savu kolēģi Rutu, lai viņa pievienojas šai mazajai kompānijai. Kolēģes vārds šeit nav izvēlēts nejauši, tam ir īpaša nozīme: ‘ruta’ spāņu valodā nozīmē ‘ceļš’, ‘taka’, kas savukārt simbolizē attīstību, došanos uz priekšu un dzīves gājumu, bet simboliem filmās un citos mākslas darbos ir liela loma, jo lomas ir ne tikai aktieriem.

Tā kā gan Inetai M., gan Vanesai ir paniskas bailes no ūdens, tiek nolemts doties laivu braucienā pa ezeru, jo nekas tā nesatuvina cilvēkus kā kopīga baiļu pārvarēšana un šķēršļu pieveikšana.

Migla virs Šuņezera (vai Šuņazara) Daugavpilī.
Migla virs Šuņezera (vai Šuņazara) Daugavpilī. Foto: Ivars Soikāns/LETA