Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apsveicis mākslinieci Edīti Pauls-Vīgneri 85 gadu jubilejā

Foto: Dāvis Doršs/Valsts prezidenta kanceleja

Pirmdien, 16. septembrī, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ciemojies pie tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres, lai godinātu viņu 85 gadu jubilejā. Viesojoties mākslinieces mājās Rīgā, Valsts prezidents pateicās Edītei Pauls-Vīgnerei par radošo darbu un atstāto nospiedumu Latvijas mākslā.

Tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere dzimusi 1939. gada 16. septembrī. Latvijas mākslas dzīvē uzskatāma par īpašu radošu personību: dāsni apveltīta ar talantu, viņa vienmēr bijusi neatlaidīga sava rokraksta meklētāja, radoši inovatīva un atraktīva, tajā pašā laikā romantiska un jūtīga personīgās pārliecības iemiesotāja savās mākslinieciskajās izpausmēs.

Foto: Dāvis Doršs/Valsts prezidenta kanceleja

Ilgus gadus Edīte Pauls-Vīgnere ir bijusi starp spožākajām Latvijas tekstilmākslas zvaigznēm un ir iekarojusi neaizmirstamu un paliekošu vietu šīs fiziski smagās un prasīgās mākslas tehnikas vēsturē. Ar apbrīnojamu izdomas bagātību un žilbinošu krāsainību viņa ir pievērsusies gan gobelēniem, gan tekstilijām un kalpojusi savai mākslai. Māksliniece turpina radoši darboties, izmantojot mazākas formas un oriģinālas tehnikas.

Viens no mākslinieces pašas kolekcijā esošajiem darbiem. 
Viens no mākslinieces pašas kolekcijā esošajiem darbiem. Foto: Dāvis Doršs/Valsts prezidenta kanceleja

Māksliniece guvusi ievērojamus starptautiskus panākumus, viņas darbi ir iekļauti Eiropas muzeju kolekcijās un eksponēti daudzviet pasaulē, tostarp Apvienoto Nāciju Organizācijas galvenajā mītnē Ņujorkā, kā arī privātkolekcijās pasaulē.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs iepazīstas ar mākslinieces darbistabu. 
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs iepazīstas ar mākslinieces darbistabu. Foto: Dāvis Doršs/Valsts prezidenta kanceleja

Edītes Pauls-Vīgneres radošā mūža veikums 2014. gada 23. oktobrī novērtēts ar Triju Zvaigžņu ordeni. Māksliniece iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri.

Portāls TVNET novēl māksliniecei stipru veselību un radošu iedvesmu! 

Nepalaid garām!

Uz augšu