Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Kā klausītāji Latvijā uzņēma “Linkin Park” jauno singlu?

Foto: AP/Scanpix

​Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 37. nedēļā straumēšanas topu virsotnē debitē “Linkin Park” ar jaunāko singlu “The Emptiness Machine” ar jaunās solistes piedalīšanos.

Straumēšanas tops

37. nedēļā straumēšanas topa virsotnē ir grupa “Linkin Park” ar singlu “The Emptiness Machine”, kas ir pirmais singls no 15. novembrī gaidāmā albuma “From Zero”. Grupas sastāvam pievienojusies jauna vokāliste Emilija Ārmstronga no grupas "Dead Sara" un arī jauns bundzinieks - Kolins Britens. Pēc grupas iepriekšējā solista Čestera Beningtona pašnāvības 2017. gadā grupa bija paņēmusi septiņus gadus ilgu pauzi. “Linkin Park” fani jauno vokālisti uzņēma ar dalītām jūtām, bet kopumā atzinīgi novērtēja grupas skanējuma maiņu.

Foto: publicitātes

Otrais straumētākais singls ir Jimin “Who”, bet trešajā vietā ierindojusies Billijas Eilišas dziesma “Birds of a feather”. No latviešu singliem piekto vietu ieņem Patrishas un Fiņķa “Raķešu zinātne”. Savukārt 12. vietā ir “Olas”, Esmeralda” un producenta heywhosthatkid hits “Nārnija”, bet 13. vietā ir “Lidojam tik augstu” - reperu Deniss un Sudrabu Sirds kopdarbs.

Radiostaciju tops

Radiostaciju spēlētāko dziesmu topā jau 19. nedēļu pirmajā vietā ir Shaboozey dziesma “A Bar Song” (Tipsy). Otrais ir grupas “Coldplay” singls “We Pray” ar dažādu viesu piedalīšanos. Trešajā vietā ir “Good Luck, Babe!”, kas ir mākslinieces Šapela Roana (Chappell Roan) šī gada lielākais hits.

Foto: publicitātes

Latviešu singlu pirmais trijnieks arī ir reprezentēts radiostaciju top 20. Elizabete Gaile ar dziesmu “Zinu, ka pāries” ir 13. vietā. Grupa “Instrumenti” ar dziesmu “Perspektīva” ir 14. vietā, savukārt Dona dziesma “Bultiņa melnā” šoreiz ir 18. vietā.

Īsi par balvām

12. septembrī notika televīzijas kanāla MTV balvu pasniegšanas ceremonija “MTV VMAs 24”, kuras žūrija bija skatītāji un balvas plūca Teilore Svifta gan individuāli, gan sadarbībā ar Post Malone. Gada dziesmas statueti saņēma Sabrinas Kārpenteres “Espresso”. Par gada jauno mākslinieci tika atzīta Šapela Roana. Eminems saņēma apbalvojumu kā gada hiphopa mākslinieks, savukārt par uzvarētāju alternatīvajā kategorijā tika atzīts Bensons Būns. Visi šie mākslinieki ir bijuši arī Latvijas mūzikas topā. MTV balvai ir dažādas mūzika stilu kategorijas un dažādos griezumos tika vērtēta tieši videoklipa kategorija, ņemot vērā, ka šis formāts televīzijai ir svarīgākais. Tikmēr Latvijā 14. septembrī tika pasniegta “Austras balva”, kuru šogad saņēma grupa “kuba” par albumu “laukumi”.

Nepalaid garām!

Uz augšu