Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Latviešu un zviedru mūziķu kopprojekts “Abpusēji” publisko pirmo singlu un izsludina koncertu

Latviešu un zviedru mūziķu kopprojekts "Abpusēji" – Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna un Hanss Anteheds.
Latviešu un zviedru mūziķu kopprojekts "Abpusēji" – Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna un Hanss Anteheds. Foto: Lauris Vīksne

Latviešu mūziķi Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna un Staņislavs Judins, sadarbojoties ar zviedru mūziķiem Hansu Antehedu (Hans Antehed), Danielu Olsonu (Daniel Olsson) un Niklasu Videnu (Niklas Widen), gatavo jaunu dziesmu albumu un koncertprogrammu “Abpusēji”, kurā apkopotas latviešu un zviedru komponistu melodijas.

“Abpusēji” ir otrais Normunda Rutuļa un Hansa Anteheda sadarbības projekts, kas mūzikas albuma un koncerttūres formā tiks publiskots 2025. gada 14. februārī, kinoteātrī “Splendid Palace”, Rīgā. Pirms 10 gadiem abi mūziķi vienojās populāru latviešu dziesmu albumā un koncerttūrē “Vēstule meitenei”.

Šajā reizē galveno impulsu deva Gunāra Freidenfelda 70. gados radītā dziesma “Atmiņu lietus”, kas nu ir ieskaņota no jauna, turklāt duetā – Normunda un Gintas Krievkalnas izpildījumā. Tāpat kā iepriekš, arī šoreiz visas 12 dziesmas aranžējis Hanss Anteheds un ieskaņojuši zviedru mūziķi – Daniels Olsons (sitamie instrumenti, perkusijas), Niklass Videns (ģitāras) un pats Hanss, ierakstā piedaloties gan ar Hammond ērģelēm un analogajām Rhodes elektriskajām klavierēm, gan klasisko flīģeli un akordeonu.

Foto: Publicitātes foto

Dziesmu pavadījumi ieskaņoti Zviedrijā, Upsalā, bet vokālie celiņi Rīgā, NR Darbnīca studijā. Jauno repertuāru veido Ulda Stabulnieka, Gunāra Freidenfelda, Zigurda Rezevska, Aivara Zītara, Jāņa Ķirša, Māra Ozola un zviedru komponistu Bjorna Barlaha (Bjorn Barlach) un Tores Erlinga (Thore Erling) dziesmas.

Gunāra Freidenfelda “Atmiņu lietus” ir pirmais singls no topošā mūzikas albuma “Abpusēji”. Dziesma precīzi ieskicē albuma kopējo noskaņojumu – savulaik populāras melodijas jaunos easy listening un soft jazz manierei pietuvinātos Hansa Anteheda aranžējumos.

Latviešu un zviedru mūziķu kopprojekts "Abpusēji" – Hanss Anteheds, Ginta Krievkalna un Normunds Rutulis.
Latviešu un zviedru mūziķu kopprojekts "Abpusēji" – Hanss Anteheds, Ginta Krievkalna un Normunds Rutulis. Foto: Publicitātes foto

Hanss Anteheds: “Man ir liels prieks sadarboties ar Normundu. Mūsu kopīgā mīlestība uz skaistām, neaizmirstamām zelta dziesmām mūs saveda atkal kopā radošajā projektā “Abpusēji”. Tas savedis kopā arī labus draugus un lieliskus mūziķus no Baltijas jūras abām pusēm, caur patiesu mīlestību uz kvalitatīvu mūziku. Mūziku no pagātnes, kuru tagad godinām ar jaunām interpretācijām, tajā pašā laikā paturot vislielāko cieņu pret oriģinālajām versijām un māksliniekiem, kas tās kādreiz izpildījuši. Mana devīze vienmēr ir bijusi "Mūzika lai top no prieka!”, kas, starp citu, ir nosaukums vienai no albuma dziesmām."

Foto: Lauris Vīksne

Normunds Rutulis: "Ļoti patīkami turpināt sadarbību ar Hansu, ar kuru esam pazīstami 10 gadus un labi saspēlējušies projekta “Vēstule meitenei” laikā. Hansa muzikalitāte, darba ētika un lielā mīlestība uz latviešu mūziku mūs ir novedusi pie jauna projekta “Abpusēji”. Un tā nosaukums skaidri teic priekšā – te apvienotas divas mentalitātes, divas valstis, abi Baltijas jūras krasti, divas līdzīgas un tomēr atšķirīgas muzicēšanas manieres, abas mūzikas baudītāju puses – kā mūziķi, tā klausītāji. Priecājos arī par Gintas iesaistīšanos šajā projektā. Viņa ir kā svaiga gaisa malks mūsu patriarhātā, piešķirot projektam romantiku un daili. Zvaigznes ir sastājušās “Abpusēji” zvaigznājā. Aicinu katru mūzikas baudītāju par to pārliecināties mūsu koncertos!”

Foto: Publicitātes foto

“Atmiņu lietus” video versijas režisors – Jānis Romanovskis (Wind Films)

Producenti un izdevēji – Normunds Rutulis un Hanss Anteheds.

Nepalaid garām!

Uz augšu