Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Nav divu Tomu Vēlēšanu biļeteni, karteļi, ministru kafija un sprāgstoši peidžeri kopā ar viesi – Andri Tihomirovu

Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Pirmo reizi podkāsta “Nav divu Tomu” vēsturē raidījumā TVNET kultūras redaktoram Tomam Treibergam un publicistam Tomam Lūsim pievienojies viesis! Tas ir neviens cits kā šaha treneris klubā “Rīgas mats”, Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības vadītājs un Elīnas Kolātes vīrs Andris Tihomirovs.

Elīnas Kolātes vīru raidījuma veidotāji nolēma uzaicināt par viesi tāpēc, ka Andris publicēja abu Tomu aizvadītās šaha partijas analīzi. Tāpat viņš ir ļoti aktīvs sociālo tīklu platformas “X” lietotājs un aptauju veidotājs. Citus iemeslus grūti pateikt.

Latvijā beidzot nolemts sakārtot tik ļoti sasāpējušo vēlēšanu biļetenu jautājumu. Vecajos biļetenos pie kandidātu vārdiem bija rombiņi, kuros varēja vilkt plusus, bet mīnusu vietā kandidātu vārdi bija jāizsvītro. Jaunā ideja ir par biļeteniem, kuros pie kandidātu vārdiem ir divi kubiņi, kuros iekšā aplīši. Viens no tiem zaļš, bet otrs – sarkans. Tihomirovs norāda, ka problēma ar vecajiem biļeteniem bijusi liela, bet visi uz to pievēruši acis.

Raidījuma viesis uzskata, ka esam uz pareizā biļetena meklēšanas ceļa, bet viņam ir vēl labāks ierosinājums – vēlēšanu biļetenam vajadzētu būt vienkārši baltai lapai. Uz tās katrs varētu sarakstīt vai uzzīmēt savas vēlmes. Baltā vēlēšanu biļetena princips būtu tas, uz ko mums vajadzētu tiekties. Turklāt – šādā veidā mēs būtu iekļaujošāki pret analfabētiem.

Nepalaid garām!

Uz augšu