Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Kāda ir "Džokera" diēta? Lēdija Gāga lomas dēļ pamatīgi notievējusi

Foto: AP/Scanpix

Dziedātāja un aktrise Lēdija Gāga (Lady Gaga, īstajā vārdā Stefānija Džoanna Andželīna Džermanota) jau atkal sevi gatava pierādīt jaunā kinolomā - šoreiz filmā "Džokers: neprāts diviem". Viņa tai īpaši gatavojusies, ievērojot stingru diētu.

Galvenās lomas atveidotāji - Oskara balvas laureāti Hoakims Fīnikss un Lēdija Gāga - Venēcijas kinofestivāla ietvaros uzteica viens otru par iespaidīgajām pārvērtībām.

49 gadus vecais aktieris sacīja, ka viņš stingrās diētas dēļ "gandrīz zaudējis prātu". "Arī Stefānija zaudēja daudz svara. Es atceros, ka satiku tevi mēģinājumos, un tad tu atgriezies pēc mēneša un biji ļoti notievējusi."

Viņš piebilda: "Tas bija iespaidīgi. Un noteikti ļoti grūti."

Savukārt Gāga sacīja: "Manuprāt, mēs iejutāmies savos tēlos un turpinājām pilnveidot katru mazāko detaļu." Un norādīja, ka cienājusi kolēģi ar mellenēm, kad viņš juties izsalcis. 

Kā zināms, Fīniksam pirms "Džokera" iznākšanas 2019. gadā nācās zaudēt 14 kilogramus.

Viņš ievēroja diētu, kas sastāvēja no salātiem, sparģeļiem un āboliem.

Nu, piecus gadus vēlāk, Fīnikss atzina, ka viņam jau atkal nācies šķirties no tikpat liela svara, un šī esot pēdējā reize, kad viņš tā rīkojas. "Man ir jau 49 gadi, man laikam vairs nevajadzētu tā darīt."

Foto: Lēdijas Gāgas spožākie mirkļi uz sarkanā paklāja

Lai arī Fīniksam bija jāzaudē svars arī citu lomu dēļ, viņš atzina, ka "Džokera" režisors Tods Filips viņu neesot žēlojis. 

Vaicāts, kā viņam visvairāk kārojies, aktieris norādīja: "Todam bija tie sasodītie sāļie kliņģerīši, kas man tik ļoti garšo! Un viņam ofisā atradās vairākas pakas! Tas bija ļoti grūti..."

Tiesa, Fīnikss uzskata, ka par šo tēmu vairs nav vērts runāt, jo uzskata to par daļu no darba. "Dienas beigās es biju dusmīgs uz sevi, jo tik daudz runāju par [svara zaudēšanu]. Es vienkārši darīju to, kas man bija jādara."

Filma vēsta par Arturu Fleku, kurš ir ieslodzīts Ārkemā un gaida tiesas prāvu par noziegumiem, ko viņš pastrādājis kā Džokers. Vienlaikus cīnoties ar savu divējādo identitāti, Arturs ne tikai sastop īstu mīlestību, bet arī atklāj mūziku, kas vienmēr viņā mājojusi. Jaunajā filmā galvenajā lomā atkal ir Oskara balvas laureāts Hoakims Fīnikss kā Arturs Fleks un Džokers, kā arī Oskara balvas laureāte Lēdija Gāga (“Zvaigzne ir dzimusi”).

Kamēr gaidām šīs kinolentes nonākšanu uz lielajiem ekrāniem, filmu "Džokers" var noskatīties "LMT Viedtelevīzijā".

"Džokers" vēsta par komiksu varoņa Betmena ienaidnieku Džokeru. Darbība notiek pagājušā gadsimta 80. gadu sākumā. Klauns Arturs Fleks (Arthur Fleck) 1981. gadā pārceļas uz Gotemas pilsētu pie mātes, cenšas piepelnīties kā komiķis. Pēc vairākiem incidentiem Fleks sāk kļūt bīstams, pārvēršoties par noziedznieku, kuru pilsēta sāk iepazīt kā Džokeru.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Uz augšu