Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Notiek gatavošanās rokoperas "Turaidas Roze" pirmizrādei

Foto: publicitātes

Rīdzinieki un galvaspilsētas viesi ar nepacietību gaida vienu no šīs rudens izcilākajiem muzikālajiem notikumiem — rokoperas "Turaidas Roze" pirmizrādi.

Galveno lomu, Turaidas jaunavu Maiju, izpildīs neatkārtojamā Marlēna Keine. Vladimira BOGATOFF rokopera "Turaidas Roze", kuru šobrīd iestudē "Amber Way Studio",

pirmizrādi piedzīvos 1. novembrī "Arēnā Rīga".

Tas būs studijas otrais projekts, pirmais bija mūzikls "Black X White", kura pirmizrāde notika "Arēnā Rīga" šī gada 2. martā.

Marlēna Keine ir izcila Latvijas operdziedātāja, kuras talants izpaužas gan operas, gan operetes žanros. Viņa ir ieguvusi plašu atpazīstamību, piedaloties dažādos starptautiskos vokālajos konkursos un izpelnoties atzinību kā daudzpusīga un šarmanta māksliniece. Marlēna bieži spēlē galvenās lomas Latvijas Nacionālajā operā un ir pazīstama ar saviem izcilajiem vokālajiem un aktieriskajiem talantiem. Viņas karjera turpina attīstīties, sniedzot augstvērtīgus priekšnesumus gan Latvijā, gan ārpus tās.

Renārs Austrums (Maijas līgavainis Viktors) ir Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solists, kurš sevi spilgti pierādījis ar talantu operas un vokālās mākslas jomā. Spēcīgā balss un izteiksmība uz skatuves padara viņu par izcilu mākslinieku gan Latvijas, gan starptautiskajā operas scēnā. Viņš ir piedalījies vairākos nozīmīgos projektos, tai skaitā rokoperā "Turaidas Roze", kur viņš atveido Maijas līgavaini Viktoru.

Izrādē piedalās slaveni izpildītāji, tostarp Alekss Silvers (Teicējs; Alekss spēj apvienot klasisko un mūsdienu mūziku, piedāvājot klausītājiem neaizmirstamus muzikālus priekšnesumus. Viņa uzstāšanās ir pilnas emociju un enerģijas, padarot viņu par pieprasītu mākslinieku), Juris Adamsons (Grejfs), Irma Pavare (Frīda), Kijiovas Mūzikla akadēmijas un Kijevas Operetes teātra solisti, kopā ar orķestri Guntara Bernāta vadībā un trio "Melo-M". Rokopera solās būt oriģināla, piedāvājot skatītājiem baudīt skaistu mūziku un spēcīgus izpildījumus, kā arī iejusties viduslaiku Siguldas atmosfērā, pateicoties LED ekrāniem. Librets angļu valodā ir sirreāls, bet aktuāls arī mūsdienās. Marlēna Keine uzsver, ka Maijas stāsts ir par mīlestības spēku, kas ir spēcīgāks par nāvi.

Operas radošā komanda cer uz panākumiem ārzemēs, popularizējot leģendu par Turaidas Rozi. Maijas stāsts, kas aizsākās pēc kaujas Turaidā 1601. gadā, ir kļuvis par simbolu mīlestībai un pašuzupurēšanās spējai. Šī leģenda ir iedvesmojusi daudzus, tostarp komponistus Emili Melngaili un Zigmāru Liepiņu.

2024. gadā notiks jaunas rokoperas "Turaidas Roze" pirmizrāde, ko radījis Vladimirs BOGATOFF. Biļetes pieejamas bilesuparadize.lv.

Nepalaid garām!

Uz augšu