Dzīve patiešām ir viena interesanta padarīšana. Izdari tu, cilvēks, kādam labu, uzreiz saradīsies rinda ar pēlējiem un urķētājiem, kuriem to tik vien vajag, kā atrast godīgas un centīgas personas biogrāfijā kādu kleksi un tad to izvazāt pa puspasauli.

Raidījuma tīzeris. Epizode pilnā garumā skatāma tiešsaistes žurnāla TVNET+ abonentiem

Savā ziņā kāds tā varētu spriest par šobrīd notiekošo saistībā ar kāda savulaik ļoti populāra un talantīga sportista pagātnes izvēlēm un to atbalsošanos aktuālajos procesos.

Proti, Latvijas Olimpiešu sociālais fonds lēmis piešķirt ikmēneša mūža pabalstu 900 eiro apmērā kādreizējam olimpiskajam čempionam basketbolā Igoram Migliniekam.

Formāli sportistam pabalsts pienākas kā 1988. gada Seulas olimpisko spēļu čempionam PSRS izlases sastāvā.

Lēmums raisījis diskusijas, jo tā pieņēmēji nav vērtējuši Miglinieka pagātnes izvēli – nepārstāvēt Latvijas izlasi 1992. gada Barselonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā un tā vietā spēlēt PSRS mantinieces NVS izlases sastāvā.

Igors Miglinieks – Latvijas vīriešu basketbola izlases treneris. 2007. gads. 
Igors Miglinieks – Latvijas vīriešu basketbola izlases treneris. 2007. gads. Foto: Evija Trifanova, LETA

Lēmums par par pabalsta piešķiršanu veikts vienpersoniski bez citu atbildīgo speciālistu pilnvarojuma.

Par pabalsta piešķiršanu Migliniekam lēma Latvijas Olimpiešu sociālā fonda Sabiedriskā padome, kurā ietilpst fonda valdes loceklis Andris Kalniņš, divas Izglītības un zinātnes ministrijas amatpersonas, kā arī divi Latvijas Olimpiskās komitejas darbinieki.

Rīkojumu par mūža pabalstu basketbolistam vienpersoniski apstiprinājis Olimpiešu sociālā fonda Konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Atis Strenga, par to neinformējot abus pārējos padomes locekļus – Arni Tunti un Aivaru Platonovu.

Latvijas Olimpiskā komiteja norāda, ka Strengam ir šādas pilnvaras, taču Olimpiešu sociālā fonda statūti neparedz to, ka lēmumus vienpersoniski var pieņemt padomes priekšsēdētājs, ja vien pārējie padomes locekļi nav viņu pilnvarojuši.