Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Vecākais sieviešu koris Latvijā - Studenšu Prezidiju konventa koris - konkursā Grieķijā izcīna zeltu savā kategorijā

Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 13. oktobrī, Studenšu Prezidiju konventa koris (S!P!K! koris) 5. Kalamatas starptautiskajā koru konkursā izcīnījis Zelta diplomu un uzvaru viendabīgo koru kategorijā. Latvijas vārds izskanēja starp septiņiem spēcīgākajiem koriem konkursa Grand Prix. Kopumā konkursā piedalījās 26 kori no 14 valstīm, informē kora pārstāvji.

“Šis bija mūsu pirmais starptautiskais koru konkurss ārpus Latvijas kopš kora atjaunošanas 2001.gadā, tāpēc par rezultātu esam jo īpaši gandarītas. Lepojamies, ka Latvijas vārds, kā arī četru latviešu komponistu skaņdarbi izskanēja pasaulē, starp augsta līmeņa priekšnesumiem. Īpašs prieks bija nest latviešu studenšu korporāciju krāsas pasaulē,” ar gandarījumu rezumē S!P!K! kora diriģente un mākslinieciskā vadītāja Dace Bite.

Konkursā koris kopumā izpildīja sešus skaņdarbus a capella (bez instrumentāla pavadījuma) – grieķu komponista Nikos Tsotras “Sta nioloyia tou kerou”, amerikāņu komponista Randall Thompson “Alleluia”, latviešu komponistu Pētera Vaska “Ods nokrita no ozola”, Ērika Ešenvalda “Long road”, Lauras Jēkabsones “Dindaru dandaru” un Irīnas Mihailovskas “Ticība”.

Konkurss “Kalamata International Choir Competition and Festival”, kuru rīko starptautiskā kultūras organizācija “INTERKULTUR”, norisinājās no 10. līdz 13. oktobrim Kalamatā, Grieķijā. Festivāla Grand Prix ieguva Ārhusas akadēmiskais koris (Dānija). Plašāk par konkursu - www.interkultur.com.

S!P!K! koris ir pirmais sieviešu koris Latvijā, dibināts 1927.gadā, atjaunots 2001., bet intensīvu darbību atsācis 2011.gadā. Tajā dzied tikai latviešu studenšu korporāciju locekles no 11 akadēmiskajām mūža organizācijām. Kori vada Dace Bite (diriģente un mākslinieciskā vadītāja) un Lāsma Pommere (diriģente un kormeistare). Plašāk par kori - www.spkkoris.lv.

Nepalaid garām!

Uz augšu