Šobrīd par aktuālāko tēmu kafijas pauzēs un pie TV ekrāniem kļuvuši skandalozie brāļi Menendesi, kuri pirms vairāk nekā 30 gadiem brutāli nogalināja savus vecākus un joprojām atrodas ieslodzījumā. Par viņiem tapis jauns "Netflix" seriāls, kurā liela loma ir arī mūzikai. Zīmīgi, ka izvēlēta tieši apvienības "Milli Vanilli" daiļrade, jo arī šis duets ir pretrunīgs. No slavas zenīta līdz lielākajam skandālam popmūzikas vēsturē, izrādās, ir viens solis...

Kad 1990. gada nogalē mūzikas producents Frenks Farians paziņoja, ka divi izskatīgi, muskuļoti, tumšādaini grupas “Milli Vanilli” dalībnieki Roberts Pilatuss un Fabriss Morvans (vēlāk iesaukti par Robu un Fabu) savā megahitu albumā “Girl You Know It's True” nav izdziedājuši nevienu pašu noti, šis atklājums sagrāva karjeru, iedragāja grupas uzticamību un satricināja popmūzikas pasaules pamatus. “Milli Vanilli” no popmūzikas karaļiem gandrīz vienā naktī kļuva par apsmiekla objektu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MILLI VANILLI (@millivanilli.official)

“Milli Vanilli” rašanās

Lai saprastu, kā tas notika, mums ir jāatgriežas nedaudz senākā pagātnē. 

80. gadu beigas bija laiks, kad “MTV” popzvaigznēm svarīgāks bija izskats, nevis balss. Cilvēki klausās ar acīm!

Robam un Fabam bija viss nepieciešamais, lai gūtu panākumus. Duets bija radīts videoklipu laikmetam – divi izskatīgi, muskuļoti dejotāji ar stilīgiem drediem un eiropeiski elegantu stilu. Viņi dejoja lieliski, stils bija nevainojams, un viņi paši izstaroja harismu. Vienīgā problēma? Viņi nemācēja dziedāt. Itin nemaz.