Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Animācijas filma "Straume" saņēmusi divas godalgas Starptautiskajā Atēnu filmu festivālā

Kadrs no Ginta Zilbaloža animācijas filmas "Straume".
Kadrs no Ginta Zilbaloža animācijas filmas "Straume". Foto: Publicitātes foto

Režisora Ginta Zilbaloža animācijas filma "Straume" (Flow) saņēmusi "Zelta Atēnas" un skatītāju balvu Starptautiskajā Atēnu filmu festivālā, soctīklā Facebook informēja gan pats režisors, gan filmas producents un scenārija līdzautors Matīss Kaža.

Filmas "Straume" radošajā komandā ir režisors, producents, scenārists un mākslinieks Gints Zilbalodis, producents un scenārija līdzautors Matīss Kaža, producenti Rons Diānss un Gregorijs Zalkmans, skaņu režisors Gurvals Koiks-Gallass, galvenais animators Leo Silī-Pelisjē, mūzikas autori – Gints Zilbalodis un Rihards Zaļupe, vizuālo efektu mākslinieki Konstantīns Višņevskis un Mārtiņš Upītis.

Foto: Publicitātes foto

Filma vēl arvien ir novērtējama kinoteātros Rīgā un citviet Latvijā. Filmu "Straume" Latvija izvirzījusi sacensībai par ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars".

Starptautiskais Atēnu filmu festivāls nākamgad svinēs savu 30. gadskārtu. To nolēma organizēt žurnāla "Cinema" veidotāji, lai popularizētu tāda kino izrādīšanu Grieķijā, kurš ārpus festivāla programmas diezin vai tiktu izrādīts, jo nepiepildītu kinoteātru kases kā lielbudžeta darbi. 

Nepalaid garām!

Uz augšu