Pēc jaunas apsūdzības par seksuālu uzbrukumu Vainstīnam draud mūža ieslodzījums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Holivudas producents Hārvijs Vainstīns (Harvey Weinstein) varētu tikt notiesāts ar mūža ieslodzījumu - viņu par noziedzīgu dzimumaktu apsūdzējusi jau trešā sieviete.

66 gadus vecais producents tika apsūdzēts par «piespiedu kārtā veiktām seksuālām darbībām pret sievieti 2006. gadā», paziņoja Manhetenas rajona prokurors Sairuss Vanss, norādot, ka upuris vēlas palikt anonīms. Tiesas dokumenti liecina, ka Vainstīns ir piespiedis sievieti veikt orālā seksa aktu.

Pret Vainstīnu ir izvirzītas arī divas citas apsūdzības par seksuāla rakstura uzbrukumiem, tai skaitā pirmās un trešās pakāpes vardarbīgu izvarošanu, par kuriem minimālais sods var būt 10 gadi un maksimālais – mūža ieslodzījums.

Prokurors sacīja, ka Vainstīnam tikušas izvirzītas apsūdzības par «visnopietnākajiem seksuālajiem nodarījumiem, kas pastāv Ņujorkas kriminālkodeksā».

Vainstīns iepriekš ir noliedzis visas apsūdzības un nav atzinis savu vainu izvarošanā un seksuālajos uzbrukumos.

Jau vairāk nekā 70 sievietes ir publiski apsūdzējušas Vainstīnu par seksuāla rakstura pārkāpumiem un viņu ļaunprātīgu izmantošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu