Solīda debija popmūzikā - Dua Lipa

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šis ir vēl viens mūsdienu pelnrušķītes stāsts. Jauka, izskatīga, ar spēcīgu balsi apveltīta albāņu izcelsmes britu meitene, kura pusaudzes gados «Youtube» sāka publicēt video ar dažādu populāru dziesmu kaverversijām (Christina Aguilera, Nelly Furtado u.c.), tā vienkārši tiek ievērota. Mūzikas kompānija «Warner Bros. Records» piedāvā meitenei līgumu, paziņo, ka turpmāk viņa var vairs neiet uz savu dienas darbu restorānā, bet mierīgi komponēt pati savas dziesmas.

Dua Lipa «Dua Lipa»

(Warner) 8/12

Īsumā dziedātājas biogrāfija. Dua dzimusi 1995. gada 22. augustā Londonā albāņu imigrantu ģimenē. Viņas vecāki 90. gados atceļojuši no Prištinas. 2008. gadā kopā ar ģimeni atgriezusies dzimtajā pusē, Kosovā, kur viņas tēvs turpināja nodarboties ar rokmūziku, taču, būdama 16 gadus veca, Dua devās meklēt laimi Londonā.

2015. gadā klajā laists Duas pirmais singls «New Love», kurā Lipa visai pasaulei nodemonstrēja, ka ir lieliskas balss īpašniece. Tad tiek izdots komerciāli veiksmīgais «Be the One», kurai viņa pati gan nav autore, «Last Dance» un «Hotter than Hell», kas atnes pirmos īstos panākumus Lielbritānijā.

Foto: Publicitātes foto

Debijas albumam sākotnēji plānots iznākt 2016. gada septembrī, tad datums pārcelts uz šā gada februāri, līdz tikai tagad tas beidzot nonācis veikalu plauktos un mūzikas straumēšanas servisos.

Šī nelielā aizķeršanās nākusi par labu, jo pēdējā brīdī albumam kā viesmākslinieki pieaicināti R&B dziedātājs Migels (Miguel), kurš dzirdams duetā ar Lipu dziesmā «Lost in Your Light». Viena no labākajām albumā.

Un, protams, «Coldplay» solists Kriss Martins, kurš ar Lipu ieskaņojis romantisku, apcerīgu klavierbalādi «Homesick».

Atsevišķas liriskākas dziesmas albumā («Thinking 'Bout You», «No Goodbyes») ir pārāk lielas pop klišejas, ar tādām varētu startēt šovā «X-faktors», taču kopumā šī ir visnotaļ veiksmīga debijas plate.

Īpaši jāizceļ Lipas samtainais, jaudīgais vokāls, kas atgādina Marina And The Diamonds, Florenci Velšu un Čārliju XCX (Charli XCX).

My girl @charli_xcx ?

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Izdošanas datums - 02.06.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu