Tava iespēja spīdēt! Mūziķus aicina pieteikties «Ielu mūzikas dienai»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau astoto gadu pēc kārtas Rīgas svētku un Ostas svētku ietvaros priecēs «Ielu mūzikas diena», kas notiks 18. augustā dažādās Rīgas vietās - Zviedru vārtos, Smilšu ielā, Valņu ielā, Kaļķu ielā, Rīdzenes ielā un Bastejkalnā, piedāvājot ikvienam klausītājam pabūt katrā no tām, klausoties dažādu žanru mūziku.

«Ielu mūzikas diena» ir iespēja savas sajūtas darīt zināmas mūsu pilsētai un dalīties tajās ar citiem. Iepriekšējos gados «Ielu mūzikas dienā» piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku no Latvijas, Vācijas, Nīderlandes, Čehijas, Lietuvas, Ukrainas, nemaz neskaitot visus vienkāršos garāmgājējus, kuriem bija iespēja iesaistīties mūzikas meistarklasēs un veidot kompozīcijas ar profesionāliem mūziķiem.

«Mūziķim «Ielu mūzikas diena» ir labs treniņš, kas liek pārvarēt neērtumu – viens pats sāc, var teikt no nulles bez skatītajiem, bet, protams, ir lieliski, ka skatītāji, skanot priekšnesumam, rodas arvien vairāk un vairāk. Interesanti vērot, kā viņiem sāk iepatikties trombona spēle. Kad es vēl spēlēju Nacionālo Bruņoto spēku orķestrī, tad kolēģi vasarās, ziemās un atvaļinājumos brauca uz Vāciju spēlēt un nekad mani neņēma līdzi. Bet Rīgā es gan uzspēlēju ar prieku un man patīk, ka šeit ir iespēja pamēģināt visiem, kas nekad nav spēlējuši, jo ir interesanti būt «aci pret aci» ar savu klausītāju. Prieks, ka šis pasākums pulcē ielu muzikantus no visas Latvijas, jo tad var redzēt, cik to ir daudz,» atklāj mūziķis Intars Busulis, kas ne pirmo gadu piedalās kā ielu mūziķis, spēlējot trombonu.

Gan profesionāļi, kas jau ir kāpuši uz lielās skatuves, gan amatieri, kas vēl ir tikai sava muzikālā ceļa sākumā, tiek aicināti pieteikties līdz 7. augustam vietnē ielumuzika.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu