«Grammy» galvenā cīņa būs starp Adeli un Bejonsē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu popdīva Bejonsē (Beyonce) nominēta vislielākajam skaitam «Grammy» balvu, bet viņai jārēķinās ar sīvu konkurenci no citu mūziķu, arī Adeles, puses. Bejonsē nominēta deviņās kategorijās, ieskaitot kategoriju «Gada albums». Šim godam izvirzīts viņas albums «Lemonade» (skat. recenziju).

Trīs kategorijās ar Bejonsē konkurēs angļu dziedātāja Adele, kuras albums «25» kļuvis par vienu no visvairāk pārdotajiem XXI gadsimta albumiem.

Līdzās kategorijai «Gada albums» Bejonsē un Adele konkurēs arī kategorijās «Gada ieraksts», kurā tiek izvērtēti atsevišķi skaņdarbi, un «Gada dziesma», kurā tiek izvērtēta dziesmu kompozīcija.

Abās kategorijās nominēta Adeles dziesma «Hello» un Bejonsē «Formation».

Astoņās kategorijās nominēti hiphopa mākslinieki Kanje Vests un Dreiks, kā arī Riana (Rihanna).

Līdzās Adeles «25» un Bejonsē «Lemonade» uz gada labākā albuma godu pretendē arī Dreika «Views» un Džastina Bībera «Purpose».

Lielākais pārsteigums šajā kategorijā ir kantri mūziķa Stērdžila Simpsona albuma «A Sailor's Guide to Earth» izvirzīšana gada labākā albuma godam.

Uz gada labākā jaunā mākslinieka godu pretendē Čikāgas hiphopa mākslinieks «Chance the Rapper». Šajā kategorijā, kas tiek uzskatīta par vienu no četrām visprestižākajām, ar viņu sacentīsies Kalifornijas hiphopa un R&B mākslinieks Andersons Pāks (Anderson .Paak), elektroniskās mūzikas sensācija «The Chainsmokers», kantri mūziķes Kelsija Ballerīni un Marena Morisa.

Uz labākā «New Age» albuma godu pretendē īru mūziķe Enja ar albumu «Dark Sky Island». Viņas konkurenti šajā kategorijā ir tādi mākslinieki kā Džons Bērks un Vangelis.

Jau ziņots, ka divi latviešu diriģenti Mariss Jansons un Andris Nelsons izvirzīti balvai nominācijā «Labākais orķestra sniegums». Abi – par krievu mūzikas ierakstiem. Jansons kopā ar Amsterdamas Karalisko orķestri «Concertgebouw» iemūžinājis Sergeja Prokofjeva Piekto simfoniju (ierakstu kompānija RCO), savukārt Andris Nelsons un viņa vadītais Bostonas simfoniskais orķestris ierakstījuši Dmitrija Šostakoviča Piekto, Astoto un Devītos simfoniju (Deutsche Grammophon).

Detalizēts nominantu saraksts: www.grammy.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu