Laura Rizoto: «Jūtos pārliecināta par savu uzstāšanos»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9. maijā mūsu Eirovīzijas pārstāvei Laurai Rizoto Lisabonā bija viena no saspringtākajām dienām. Jau no rīta sākās pēdējie mēģinājumi ar tērpu un skatuves gaismām. Savukārt vakarā sākās ģenerālmēģinājums un uzstāšanās žūrijas vērtējumam. TVNET korespondents Jānis Ogle paviesojās pie Lauras viesnīcā, lai aprunātos par sajūtām pirms lielā notikuma - lielā pusfināla šodien. LTV tiešraide plkst. 22.

Vakar Portugāles galvaspilsētā Lisabonā risinājās pirmais pusfināls. Dienas gaitā ārā brāzmaini pūta vējš. Tāpēc mūsu Laura nolēma neriskēt un saudzēt balsi un notiekošo vēroja, esot savā viesnīcā. Latvijas delegācija ir izmitināta «Sana» viesnīcā netālu no Lisabonas pludmales rajona. TVNET devās apciemot Lauru un parunāties. Nedaudz sagurusi, bet smaidīga Lauriņa jau ir viesnīcas foajē.

Kā tev patīk Portugālē?

Man ļoti patīk. Visa atmosfēra šeit ir ļoti jauka. Visi dalībnieki ir draudzīgi, un arī cilvēki ļoti atvērti un laipni. Man ļoti patīk arī pati Portugāle - gan daba, gan kultūra. Nedaudz sanāca iepazīt pilsētu, un esmu sajūsmā. Biju arī izbraukusi ārpus Lisabonas uz Sintru, ļoti skaista vieta.

Foto: Jānis Ogle

Un kā ar vietējām kūkām - esi jau nogaršojusi?

O, jā! Kūkas šeit ir daudz un ļoti gardas. Mums īstenībā katru dienu launagā arī tiek pasniegtas Pasteis de Nata (tradicionālā portugāļu olu krēma kūka - aut.), un es nevaru no tām atteikties.

Vai Portugāle ir savā ziņā līdzīga Brazīlijai?

Īstenībā jā. Vismaz cilvēku uzvedība un ari mentalitāte ir ļoti līdzīga kā Brazīlijā.

Tu jau paguvi uzstāties «Eirovīzijas pilsētiņā», kāda atmosfēra valdīja tur?

To pat grūti aprakstīt. Man ļoti patika. Cilvēki bija tik atsaucīgi, un es uzstājos ar piecām dziesmām. Milzīgi aplausi un klausītāju mīlestība pret visiem dalībniekiem tiešām rada pozitīvu noskaņojumu.

Konkurenti nemēģina ieriebt viens otram?

Nē, patiesībā visi esam ļoti draudzīgi. Ir dalībnieki, ar kuriem izveidojies ciešāks kontakts, jo mums ir līdzīga mentalitāte. Taču kopumā visi viens otru uzmundrina, apskauj un samīļo.

Ir noslēgušies pirmie divi mēģinājumi. Tev, protams, ir ļoti seksīgs tērps. Vai, uzstājoties pusfinālā, paliks tas pats skatuves tēls, varbūt kļūsi vēl seksīgāka?

(Noslēpumaini smaida.) Visi dalībnieki savos skatuves tērpos uz pašu konkursu kaut ko uzlabo. Arī es tā darīšu. Taču principā kleita paliks tā, ko jau varēja redzēt. Taču man vēl ir savi knifiņi, ko pieslīpēšu priekšnesumā.

Foto: Jānis Ogle

Un kāds ir noskaņojums par gaidāmo pusfinālu, vai esi uztraukusies?

Patiesībā laikam tā īsti nenervozēju. Mēs esam laba komanda, kas strādā pie šīs uzstāšanās. Mēs daudz laika pavadām mēģinājumos. Pieslīpējam visas detaļas. Es esmu samērā pārliecināta par mūsu šovu. Stresam nav arī īsti laika, jo visu laiku ir kaut kas jādara. Mēģinājumi, intervijas un ekskursijas pa pilsētu.

Ko tu dari brīvajā laikā?

(Smejas.) Brīvā laika nav. Kaut gan nē, vakar paņēmu vienu dienu, lai atpūstos. Mums bija pašiem savs mēģinājums, un tad es devos izvēdināt galvu.

Un kur tu devies?

Vienkārši pastaigāt pa pilsētu. Nedaudz iepirkties. Apskatīties interesantus arhitektūras objektus.

Latvijā piedaloties «Supernovas» atlasē, cilvēki ievēroja tavu kaklarotu - latvju saulīti, tā būs redzama arī Eirovīzijā?

Noteikti. Man vienmēr ir bijusi kaklarota ar Saules zīmi. Es to nēsāju vienmēr. Šo es iegādājos nesen kopā ar Nameja gredzenu.

Zini arī šā gredzena nozīmi?

Es zinu gan to, kas bija Namejs, gan to, ka šis gredzens ir sava veida latviešu identitātes simbols. Un man tas ļoti patīk. Tiesa, gredzenu es uz skatuves nevilkšu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu