Foto: Boriss Grebenščikovs Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

5. maijā Rīgā, Kongresu namā notika tradicionālais krievu intelektuālās dziesmas spilgtākā pārstāvja Borisa Grebenščikova pavasara koncerts. Šogad Grebenščikovs uzstājās pilna grupas «Aquarium» sastāva pavadījumā.

«Brīvība un rokenrols vienmēr ir gājuši roku rokā, bet autoritārās sabiedrībās brīvība un līdz ar to arī rokenrols, tiek ierobežoti. Tiek nogalināts radošums ne tikai kultūrā, bet arī zinātnē un citās sfērās,» tā, pats būdams liels rokmūzikas cienītājs, nesen izteicies Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Mūsdienu Krievija ir spilgts piemērs represijām, cenzūrai un vārda brīvības ierobežošanai, un ilgu laiku Krievijas mūziķi, ierāvuši asti starp kājām, klusēja, baidīdamies, ka zaudēs Lielā Brāļa labvēlību. Zaudēs drošību, ienākumus. Taču pēdējie notikumi Krimā beidzot devuši nepieciešamo grūdienu un cits pēc cita Krievijas roka inteliģences pārstāvji drosmīgi un skaļi sāk protestēt pret pastāvošo kārtību. Viens no šādiem mūziķiem ir Boriss Grebenščikovs. Uz Krimas notikumu fona viņš sacerēja un publiskoja skarbu pretkara dziesmu «Ļubov vo vremja voini» («Mīlestība kara laikā»), kā arī intervijās nebaidījās kritizēt Vladimiru Putinu un viņa politiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu