Ar VKKF atbalstu taps 78 simtgades projekti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) mērķprogrammā «Latvijai - 100» atbalstījis kopumā 78 projektus 550 000 eiro apmērā, informē fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

Šī gada konkursā VKKF tika iesniegti 273 projekti ar pieprasīto finansējumu 3,9 miljonu eiro apmērā. «Programmā pieejamais finansējums 550 000 eiro ļāva finansēt nelielu daļu no simtgades svinību iecerēm, finansējums ir piešķirts 78 projektiem. Diemžēl lielās konkurences dēļ daudz patiešām labu iniciatīvu atbalstu nesaņēma,» skaidroja Vērdiņa.

Finansējumu saņēmušas tādas sevi jau pierādījušas iniciatīvas kā «Vides filmu studijas» veidotais televīzijas raidījums «Atslēgas», koncertsērija «Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku», metālopera «Kurbads», ārzemju latviešu radītā «Stāstu sega», kā arī jaunradīti kultūras projekti.

Vērdiņa informēja, ka ar VKKF atbalstu projektus, kas valsts simtgades svinības ļaus iesaistīties plašākam iedzīvotāju lokam, īstenos Gulbenes bibliotēka, Madonas bibliotēka, Krāslavas māmiņu klubs, biedrība «Malēnieši», biedrība «Izglītotai Latvijai» Preiļos un citi.

Atbalstītajos pasākumos varēs piedalīties visdažādāko paaudžu un interešu cilvēki. Piemēram, Lielvārdes pensionāru biedrība veidos īpašu iestudējumu, Jelgavā, atzīmējot valsts simtgades svinības, taps grafiti, notiks dažādi rokmūzikas koncerti, mūzika skanēs arī cietumos. VKKF finansējumu saņēmis arī romu kultūras festivāls, Rīgas Tehniskās universitātes absolventu asociācijas īstenotais projekts «Radīts Latvijā - 100 inženiertehniskie risinājumi» un citi projekti.

VKKF mērķprogrammas atbalstu saņems virkne pasākumu un projektu, kas īstenoti simtgades svinību laikā, tomēr būs skatāmi un baudāmi vēl ilgi pēc tam, piemēram, izstādes Alūksnē, Rojā, Salaspilī, Ludzā, vēstures ekspozīcija «Sirdsapziņas ugunskurs» Cēsīs, kas vēstīs par kādreizējā Cēsu apriņķa iedzīvotāju pretošanos okupāciju varām no 1940. līdz 1957. gadam, operete un filma par Zigfrīdu Annu Meirovicu, Latvijas Televīzijas raidījumu cikls «Rakstnieki par rakstniekiem».

Programmas «Latvijai - 100» mērķis ir izveidot daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras pasākumu un norišu programmu Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošanai un īstenošanai. Mērķprogrammā «Latvijai - 100» VKKF plāno nodrošināt konkursus arī 2019., 2020., 2021. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu