Dokinss savu ateisma traktātu islāma valstīs izdos bez maksas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Slavenais angļu biologs Ričards Dokinss (Richard Dawkins) iecerējis bez maksas darīt pieejamu savu populāro ateisma manifestu - grāmatu «Dieva delūzija» («The God Delusion»), ziņo «The Guardian».

Reaģējot uz, kā pats Dokinss izteicies, «kustību ateisma virzienā» vairākās islāmticīgo valstīs, viņš iecerējis bez maksas ļaut lejupielādēt savu grāmatu vairākās valodās, kas tiek lietotas arābu valstīs.

Zinātnieks ir patīkami iedrošināts, uzzinot, ka «Dieva delūzijas» tulkojums arābu valodā PDF formātā nelegāli lejupielādēts jau 13 miljonus reižu.

Kopumā visā pasaulē pārdoti 3,3 miljoni šīs grāmatas eksemplāru.

Diskusija starp tiem, kas sevi uzskata par reliģioziem cilvēkiem, un tiem, kuri tādi nav, pēdējos gados ir kļuvusi ļoti pamanāma. Viens no šīs diskusijas skaļiem iniciatoriem un līderiem ir tieši Dokinss. Savu ateismā balstīto pozīciju šajā jautājumā viņš ir formulējis vairākās populārās grāmatās, no kurām populārākā (izdota arī latviešu valodā) ir «Dieva delūzija».

Grāmatā 76 gadus vecais Dokinss gan pierāda to, ka Dievs neeksistē, gan arī analizē visas pasaules reliģijas, īpaši kritizējot arī islāmu.

Grāmata tulkota un izdota arī latviešu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu