Klāt ikgadējā Baznīcu nakts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baznīcu naktī, kas norisināsies 1. jūnijā, varēs iepazīt vairāk nekā 170 dievnamus visā Latvijā, informē Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā (LELB). Vakars ar baznīcu zvanu skaņām sāksies plkst.17.50, kam sekos ekskursijas, lekcijas, radošās darbnīcas bērniem, kopīga Tēvreizes lūgšana un, atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, kopīga valsts himnas dziedāšana.

Visvairāk dalībnieku šogad būs Vidzemē - kopumā šajā novadā pasākumā piedalās 55 baznīcas, Kurzemē - 37 baznīcas, Zemgalē un Sēlijā - 27 baznīcas, Latgalē - 17 baznīcas. Rīgā un Rīgas apkārtnē atvērtas būs 34 baznīcas.

Šogad Baznīcu nakts norisinās Latvijas Valsts simtgades un Eiropas kultūras mantojuma gada zīmē. Tādēļ ikviens dievnams tika aicināts rotāties ar Latvijas valsts karogu un vakarā pēc Tēvreizes lūgšanas, kas notiks plkst. 21, kopīgi dziedāt arī Latvijas valsts himnu.

Arī šogad Baznīcu nakts programma būs radoša, muzikāla un sirsnīga, skaidroja LELB. Dievnamos muzicēs Latvijā labi zināmi mākslinieki. Notikumu veido kopumā vismaz 300 brīvprātīgo dažādās baznīcās visā Latvijā, savukārt mūziķu, koru dziedātāju, mākslinieku un lektoru skaits kopā ir mērāms vairākos simtos.

Baznīcu nakts ir kultūras notikums, kas ielūdz uz satikšanos ar Latvijas baznīcām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu