Eksperti uzskata, ka Rizoto uz citu dalībnieku fona «pazuda»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par vakardienas Latvijas neizdevušos startu Eirovīzijas pusfinālā TVNET uzrunātie eksperti ir vienisprātis - uz citu spilgtu priekšnesumu fona Lauras Rizoto askētiskais sniegums palika ēnā. Atgādinām, ka Rizoto izpildītā dziesma «Funny Girl» diemžēl nespēja iekarot Eiropas skatītāju sirdis, un sestdien Lauru neredzēsim lielajā Eirovīzijas finālā.

Mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis domā, ka citi priekšnesumi spilgtuma ziņā aizēnoja Lauras Rizoto uzstāšanos.

«Pierādījās, ka Eirovīzija tomēr primāri ir TV šovs, kurā vajadzīgs maksimāls vizuālo kairinājumu kopums,» viņš saka. «Latvijas pārstāve izskatījās harismātiski un pārliecinoši pašmāju Supernovā, bet Lisabonā gluži vienkārši pazuda starp spridzinošu metālmūzikas priekšnesumu un dzīvajā uztaisītu videoklipu.

Attiecīgi Latvijas priekšnesums kopējā raibumā palika nepamanīts.

Protams, ir bijuši gadījumi, kad mākslinieka vienkāršums un harismātiskums tieši līdz izcelties uz piesātinātā Eirovīzijas fona, taču šis diemžēl nebija tas gadījums. Biju pat pārsteigts, cik pabāli Laura pēkšņi izskatījās šādā kontekstā.»

Savukārt ilggadējs Eirovīzijas konkursu apmeklētājs, producents Juris Millers, TVNET no Portugāles ziņo, ka pie vainas nav bijis politiskais balsojums, bet gan neveiksmīgā izloze.

«Mēs, visticamāk, varētu runāt par Latvijai nelabvēlīgu dziesmas atrašanās vietu starp spilgtiem Ungārijas un Zviedrijas koncertnumuriem. Domāju, ka Laura nostartēja cienījami un viņai neko pārmest nevar. Atcerēsimies, ka visi Latvijas atlases dalībnieki salīdzinājumā ar Lauras uzstāšanos bija krietni vien vājāki, tādēļ man ir bail iedomāties, kas būtu noticis, ka mēs uz Portugāli būtu aizsūtījuši kādu pašmāju pašdarbnieku. Un te ir jārunā par to, kādēļ tas ir tā.»

Atgādinām, ka no vakardienas pusfinālā lielajā finālā iekļuva Serbija, Moldova, Ungārija, Ukraina, Zviedrija, Austrālija, Norvēģija, Dānija, Slovēnija un Nīderlande.

Savukārt pirmajā pusfinālā tiesības piedalīties finālā izcīnīja desmit valstis – Austrija, Igaunija, Kipra, Lietuva, Izraēla, Čehija, Bulgārija, Albānija, Somija un Īrija – un neviena no šīm valstīm šovakar nevarēja balsot par potenciālajiem finālistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu