Orķestris «Rīga» 4. maijā sniegs koncertu «Saules mūzika»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dmitrijs Suļžics/publicitātes

Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē 4. maijā plkst.17 ar Latvijas Neatkarības atjaunošanai veltītu koncertu «Saules mūzika» uzstāsies orķestris «Rīga», informē Orķestra mārketinga speciāliste Simona Ruska.

Programmā izskanēs Andra Sējāna, Jēkaba Nīmaņa, Ilona Breģes, Armanda Aleksandravičus un Riharda Zaļupes skaņdarbi, tostarp divi pirmatskaņojumi. Kopā ar orķestri un diriģentu Valdi Butānu uzstāsies solisti - marimbas mākslinieks Zaļupe un saksafonisti Oskars Petrauskis un Arvīds Kazlausks.

Kā pastāstīja Ruska, komponista Nīmaņa jaunais opuss «Koncerts orķestrim» ar gaismas partitūru «Atspulgi» balstās uz tehnoloģiju sasniegumiem, kas ļauj skanošai skaņai ar tehnoloģiju palīdzību radīt atbilstošu gaismu krāsu un intensitāti. Nīmanis, raksturojot savu jauno skaņdarbu, teicis, ka, iespējams, viņš neapzināti seko senai komponista Aleksandra Skrjabina iecerei radīt gaismas partitūru simfonijai, kur gaisma ir nevis papildinājums, bet pamata tēma, kas ne tikai iekrāso skatuves noformējumu, bet tiešā veidā to veido.

Koncertā izskanēs arī Aleksandravičus jaundarbs «Starmeši. Mākslīgās saules», Zaļupa svīta «Meža atmosfēras», Apspazijas dzejoļu noskaņās balstītais Breģes darbs «Saulains stūrītis» saksofonistu Petrauska un Kazlauska solo izpildījumā, kā arī Sējāna darbs «Karavāna», kura ideja ņemta no Jozefa Haidna «Atvadu simfonijas» izskaņas.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kurus būs iespējams saņemt 2. un 3. maijā Kronvalda bulvārī 8.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu