Austrālijā notiks Latvijas simtgadei veltīti koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Aprīļa beigās un maija sākumā vairākās Austrālijas pilsētās – Sidnejā, Adelaidē un Melburnā – skanēs Latvijas simtgadei veltīti koncerti, kurus sniegs pasaulē atzītā latviešu dziedātāja, soprāns Maija Kovaļevska un pianiste, starptautisko konkursu laureāte, Dzintra Erliha.

Abu mūziķu veidoto koncertprogrammu centrā būs latviešu vokālā un instrumentālā kamermūzika – gan Jāzepa Vītola, Jāņa Mediņa un Lūcijas Garūtas solodziesmas, gan Lūcijas Garūtas un Pētera Vaska klavierdarbi.

30. aprīlī Adelaides Universiātes Eldera konservatorijā pianiste un muzikoloģe Dr. art. Dzintra Erliha sniegs arī solokoncertu-lekciju, veltītu Latvijas simtgadei. Koncertlekcijā māksliniece iepazīstinās auditoriju ar latviešu komponistu – Lūcijas Garūtas, Jāņa Mediņa, Jāņa Ivanova, Aivara Kalēja, Pētera Vaska un Santas Bušs klavierdarbiem, atskaņojot šo komponistu klaviermūziku, kā arī raksturojot šo skaņražu biogrāfijas nozīmīgākās vadlīnijas un viņu radīto skaņdarbu raksturīgākās stila zīmes.

Abu mūziķu Austrālijā sniegtie koncerti vainagosies ar jaunā albuma «Ar sirds siltumu» prezentāciju. Šo albumu kopīgi ieskaņojuši Maija Kovaļevska, Krišjānis Norvelis un Dzintra Erliha, iekļaujot tajā skaistākās latviešu komponistu solodziesmas un klavierdarbus. Albums veidots sadarbībā ar Ziedot.lv, visus ienākumus novirzot labdarībai.

2018. gada 1. jūnijā LNB Ziedoņa zālē notiks šī albuma prezentācija Latvijā.

www.slb.org.au

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu