«Pashkevich Jazz Club» ar vērienu atzīmēs Starptautisko Džeza dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautisko Džeza dienu Latvijā aprīļa beigās atzīmēs jau piekto gadu pēc kārtas un «Pashkevich Jazz Club», kas atrodas Vecrīgā, Palasta ielā 10, tam par godu ieplānojis īpaši kolorītu programmu. Tajā atrodami tādi vārdi kā «Remi Rancys Quartet», «Mezcal Jazz Unit», Krista Saržanta kvintets un Jāņa Vanadziņa trio.

Lietuviešu, latviešu un krievu mūziķus apvienojošais «Remi Rancys Quartet» Džeza dienas iesildīšanās svinību jeb «XO FM Jazz Night» ietvaros 28. aprīlī kluba apmeklētājiem piedāvās svinga un autormūzikas programmu. Remijs ir viens no šobrīd aktīvākajiem lietuviešu jaunās paaudzes džezmeņiem. Džeza mūzikas smalkumus viņš apguvis gan Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā, gan Ritma skolā Dānijā un Amsterdamas Konservatorijā Nīderlandē. Viņš ir multiinstrumentālists, komponists un aranžētājs, kurš sadarbojas ar dažādu žanru mūziķiem un piedalās arī izglītības programmās, kas domātas kā bērniem, tā pieaugušajiem. Koncertā «Pashkevich Jazz Club» Remijs uzstāsies kopā ar lielisko krievu pianistu Ņikitu Bratus un latviešu mūziķiem – kontrabasistu Andri Grunti un bundzinieku Jāni Jaunalksni. Pulksten 23.30 uz skatuves kāps arī pašmāju blūza leģenda Jānis Vanadziņš ar savu trio, lai uzsāktu īstu «XO FM Jazz Night» labas mūzikas mīlestības paraugstundu, piedāvājot labākos žanra skaņdarbus no savas daudzu gadu laikā uzkrātās dārgumu lādes. Koncerta sākums pulksten 21.00. Ieejas maksa EUR 12.

Dienu vēlāk, 29. aprīlī, «Pashkevich Jazz Club» turpinās Džeza dienas svinību iesildīšanos ar franču grupu «Mezcal Jazz Unit». Šī apvienība sadarbojas ar dažādiem mūziķiem no visas pasaules jau kopš 1986. gada un šoreiz uzstāsies kopā ar lietuviešu soprānsaksofonistu Petru Višņauskas un viņa dēlu, trompetistu Dominiku Višņauskas. Publikai tiks piedāvāti jauni «Mezcal Jazz Unit» vadītāja un basista Emmanuel de Gouvello skaņdarbi, kuru koncertizpildījumā liela vieta būs atvēlēta tieši lietuviešu mūziķu improvizācijām. Šis kopprojekts atzīmē atkalapvienošanos, jo pirmoreiz franču un lietuviešu mūziķi saspēlējās jau 1995. gadā, kad Viļņā tika ierakstīts un izdots CD «Ignalina». Franču grupā bez Emmanuel de Gouvello darbojas arī altsaksofonists Christophe Azema, ģitārists Jean Marie Frederic un bundzinieks Daniel Solia. Kvarteta mūziku raksturo Vidusjūras reģiona temperaments, tradicionālo melodiju klātbūtne, dzirksteļojoša enerģija, humora izjūta, kā arī orientālās kultūras elementi. Franču grupas koncerti izslavēti arī kā patiess piemērs plašajā džeza mūzikas laukā, kā atrast ciešu kontaktu ar publiku, liekot sajusties mājīgi, silti un vienlaikus arī aizrautīgi. Koncerta sākums pulksten 20.00. Ieejas maksa EUR 10.

Oficiālajā Džeza dienā 30. aprīlī svinības klubā sāksies jau pulksten 14.00, kad tur notiks gan mūziķiem, gan melomāniem noderīgas lekcijas. Vispirms Aleksandra Line pastāstīs, kā labāk pozicionēt un pieteikt sevi kā mūziķi gan masu komunikācijā, gan attiecībās ar klubu menedžeriem un koncertu organizētājiem. Pulksten 15.00 Aiga Leitholde padalīsies ar padomiem saistībā ar mūzikas albuma producēšanu un promotēšanu. Savukārt pulksten 16.00 džeza dziedātāja Evilena Protektore stāstīs par vokālo improvizāciju džezā. Lekcijas notiks latviešu valodā.

Pulksten 20.00 uz «Pashkevich Jazz Club» skatuves kāps jaunā un talantīgā latviešu pianista Krista Saržanta kvintets, kas dibināts pērn un izpilda tā vadītāja oriģinālmūziku, kā arī džeza standartu un latviešu tautasdziesmu aranžējumus. Šogad plānots izdot strauji progresējošā pianista debijas albumu. Kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā studējošo Kristu Saržantu uzstāsies vokāliste Evilena Protektore, saksofonists Dāvis Jurka, bundzinieks Kaspars Kurdeko un amerikāņu basists Rob Duguay no Ņujorkas. Aizokeāna meistars ne velti ar prieku piekrīt saspēlēties ar jauno pašmāju džeza spīdekli, jo Krista piegājiens mūzikai ir reizē plūstošs un azarta pilns, spējot aizvest klausītāju iespējams līdz šim pat neapjaustā sajūtu dimensijā. Ieejas maksa EUR 10. Uzreiz pēc koncerta notiks arī Starptautiskās Džeza dienas jam session.

Biļetes jau iegādājamas klubā, kā arī būs pieejamas pirms koncertiem pie ieejas. Galdiņu rezervācija pa tālruni 25642429.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu