Piecas populārākās pāragri mirušā DJ Avicii dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Pieminot pāragri, 28 gadu vecumā mirušo deju mūzikas dīdžeju Avicii (īstajā vārdā Tims Berglings), piedāvājam ielūkoties dīdžeja populārākajās dziesmās. Tās noteikt mūsdienās nav grūti - jāaplūko tikai video vietnes «Youtube» un populārāko straumēšanas servisu dati.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Avicii «Levels»

«Levels» bija pirmais jaunā dīdžeja starptautiski veiksmīgais singls. Tā sākotnējā 2010. gada versija bija instrumentāla, taču, kad tika iesamplēta amerikāņu soulmūzikas leģendas Etas Džeimsas (Etta James) balss no dziesmas «Something's Got a Hold on Me» (skat. video), singls uzreiz debitēja pirmajā vietā Zviedrijā. Vēlāk sekoja arī starptautiski panākumi.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Avicii «The Nights»

Šis progresīvā hausa skaņdarbs ar folka elementiem izdots 2014. gadā. Tajā dzirdama amerikāņu dziedātāja Nikolasa Furlonga (Nicholas Furlong) balss. Viņš, ietekmējoties no īru krogus dziesmām, šo kompozīciju veltījis savam tēvam. Apvienotās Karalistes singlu topā dziesma uzkāpa līdz 6. vietai.

 
Foto: Reuters/ScanPix

Avicii «Hey Brother»

Viens no debijas albuma «True» (2013) singliem. Skaņdarbā dzirdama amerikāņu blūgrāsa mūziķa Dena Taiminska (Dan Tyminski) balss.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Avicii «Waiting For Love»

«Waiting For Love» ir viens no slavenākajiem dīdžeja singliem. Tas tapis sadarbībā ar producentu Martinu Gariksu (Martin Garrix), un tajā dzirdama britu grupas «Cherry Ghost» dalībnieka Saimona Eldreda balss. Singls izdots 2015. gada 22. maijā un bija vadošais skaņdarbs no Avicii otrā studijas albuma «Stories» (2015).

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Avicii «Wake Me Up»

Pats populārākais Avicii hits. To palīdzējis sacerēt savdabīgais amerikāņu neosoula dziedātājs Nataniels Dokinss (Nathaniel Dawkins) jeb Aloijs Blaks (Aloe Blacc), kuru vaigā skatījām pirms pāris gadiem Liepājas festivālā «Summer Sound». Dziesmā arī dzirdama Blaka balss. Šo dziesmu droši var dēvēt par 2013. gada vasaras lielāko hitu.

Atgādinām, ka dīdžejs 28 gadu vecumā atrasts miris Omānā. Nāves cēlonis nav zināms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu