LNSO nākamo sezonu atklās ar Pētera Vaska jaundarbu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 2018./2019. gada sezonu 5. oktobrī Lielajā ģildē atklās ar Pētera Vaska jaundarbu «Koncerts obojai un orķestrim», informē LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Ar Latvijas valsts simtgades programmas atbalstu tapušā jaundarba pirmatskaņojumā kā solists uzstāsies «Berlīnes filharmoniķu» pirmā oboja Albrehts Maijers, savukārt pie diriģenta pults būs Andris Poga.

«Opusam ir trīs daļas - pirmā ir rīta pastorāle, otrā ir tāds kā svētku skats, bet trešā ir vakara pastorāle. Vienas dienas ritējums. Sākums kā dabas atmoda, pēc tam dziesmas un dejas valstība un noslēgumā dabas aizmigšana, bet ar nojausmu par to sarkano švīku, kas pamalē rīt atkal apliecinās jaunas dienas atnākšanu. Šis ir gaišs, vitāls skaņdarbs. Tiecos ielikt tajā savu priekšstatu un sajūtu par dabas neizsmeļamo dzīvīgumu un manas tautas nezūdošo vitalitāti. Jā, varbūt trešajā daļā ieskanas kāda dramatiskāka stīga, taču pēc tam atkal ir gaisma un miers,» savu jaundarbu aprakstīja Vasks.

Līdzās tam sezonas atklāšanas koncerta programmā iekļauts arī 2002. gadā komponētais Vaska opuss «Musica appassionata» un romantisma laika simfoniskās mūzikas autora Antona Bruknera «Sestā simfonija».

Koncerts «Vaska jaundarbs un Bruknera Sestā» notiks 5. oktobrī plkst.19 Rīgas Lielajā ģildē un 6. oktobrī plkst.19 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu