Toreiz un tagad: grupa «Paraguay Zoo»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Grupas «Paraguay Zoo» slavas zenīts sākās 2000. gadā – neskaitāmi koncerti, dziesmu ieraksti, publikas mīlestība un arī intervijas. Pārskatot savus radošos arhīvus, atrodu publikāciju 2002. gadā laikrakstā «Saldus zeme», kad puišiem Saldū bija viens no daudzajiem koncertiem. Kā ir mainījusies viņu dzīve šo sešpadsmit gadu laikā, to devos izzināt tagad - 2018. gadā, kad kafejnīcas «Leningrad» jubilejas apmeklētājiem bija unikāla iespēja ieraudzīt šo muzikālo apvienību uz skatuves pēc tik daudziem gadiem.

Kristians Fišers atklāj, ka 2000. gadā grupas izveidošanu varētu dēvēt par jauniešu ideālisma izlēcienu, ka varētu pamēģināt repot. Sākotnējā ideja nekad nav bijusi ar mūziku pelnīt, lai arī uzstāšanos bija daudz. «Daudzi cilvēki palīdzēja mums tikt uz lielās skatuves, taču klausītāji bija tie, kas mūs cēla uz augšu un kas izveidoja mūs tolaik populārus. Mēs tikai darījām savu darbu,» atminas viens no grupas izveidotājiem.

Jānis Podnieks muzicēšanu sauc par dzīvesveida formātu, un esot bijis forši atcerēties senos laikus, taču, runājot par tekstiem, to ideoloģija un aktualitāte nav mainījusies visu šo daudzo gadu garumā.

"Paraguay Zoo" intervija 2002. gadā laikrakstā "Saldus zeme"
"Paraguay Zoo" intervija 2002. gadā laikrakstā "Saldus zeme" Foto: No personīgā arhīva

Pirms koncerta puiši ar citiem muzikālajiem biedriem tikās mēģinājumā, kurā galvenais uzdevums bijis ne vien atcerēties un iegaumēt dziesmu vārdus, bet arī censties uzstāties maksimāli pietuvināti senajam skanējumam.

Vaicājot, kas ir lielākais šarms hiphopam senajos 2000. gados, Kristians stāsta, ka tie ir patiesi vārdi. «Ja kāds uzraksta patiesus vārdus, ka dzīve ir brutāla, bez glaimiem, tā ir klausāma mūzika. Meitenes, mašīnas, nauda – tas parasti ir repa aizkulisēs, nevis galvenais temats, par ko skaitīt. Ja reperim ir divdesmit gadu un viņš tagad stāstīs par dzīvi, kad pats neko nav pieredzējis, visdrīzāk viņš vēl dzīvo pie mammas, par ko tad viņš repos? Par to, ka mamma baltmaizi nedod pietiekami bieži,» ar ironiju par mūsdienu reperiem Latvijā izsakās grupas līderis.

Koncerts kafejnīcas «Leningrad» jubilejā bija unikāls, jo puiši kopā nebija uzstājušies vairāk nekā desmit gadus. Vai varam sagaidīt vēl kādu uzstāšanos? Grupas dalībnieki drīzāk noliedz šādu iespēju, jo Kristians Fišers nu jau deviņus gadus dzīvo Dānijā – būšot grūti izbraukāt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu