VID ģenerāldirektore aizsaulē aizgājusi dažus mēnešus pirms meitas kāzām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

10. marta naktī 53 gadu vecumā nomira Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule, atstājot aiz sevis vīru Dzintaru, dēlu Kristapu un meitu Anitu, kura šogad gatavojās iestūrēt laulības ostā.

«Kopš 2016. gada novembra VID bija kļuvis par teju visu viņas dzīvi, bet vairāk par visu man ļoti žēl, ka viņa tā arī nesagaidīs savas meitas kāzas vasarā, kam ar tik lielu prieku Ilze gatavojās. [..]

Kaut gan tā stūre bija ļoti smaga, viņa spēja lielo VID kuģi ievirzīt pareizajā virzienā. Cik ļoti gribētos, lai šis kuģis arī tā aizpeld - uzņēmējiem un iedzīvotājiem saprotamā un draudzīgā virzienā,» žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstīja VID konsultante komunikācijas jautājumos un Cīrules kolēģe Aļona Zandere.

Kā jau ziņots, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece aģentūrai LETA apliecināja, ka Cīrule atrasta mirusi savā dzīvesvietā bez redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Atbilstoši procedūrai nozīmēta tiesu medicīnas ekspertīze nāves cēloņa noteikšanai.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) izsaka līdzjūtību Cīrules ģimenei, tuviniekiem un draugiem. Līdzjūtību izteikusi arī finanšu ministre, norādot, ka no dzīves aizgājusī VID ģenerāldirektore Cīrule bijusi prasmīga, krietna un emocionāli stipra. Savā līdzjūtībā Finanšu ministrijas darbinieki pauž, ka Cīrules vadībā VID darbībā ir panāktas nozīmīgas pārmaiņas, kas apstiprina vadītājas prasmīgo un radošo skatījumu un pieeju darbam.

Arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem, draugiem un kolēģiem, VID ģenerāldirektori Cīruli pāragri mūžībā aizvadot.

Paužot līdzjūtību Cīrules ģimenei, tuviniekiem, draugiem un kolēģiem, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) uzsver, ka augstu vērtē viņas darbu Latvijas valsts un iedzīvotāju labā.

«Cīrules vadības laikā darba devēju pārstāvji ir iesaistījušies VID konsultatīvās padomes darbā, kā arī aktīvi sadarbojās, sniedzot priekšlikumus VID darba efektivitātei, padarot to mērķtiecīgāku. LDDK atzinīgi vērtē gan kopīgo darbu, kas ieguldīts valsts pārvaldes un nodokļu reformas izstrādes laikā, gan arī Cīrules apņēmību mainīt pieeju, kādā kontrolējošā iestāde sadarbojas ar klientiem, parakstot sadarbības memorandu par «konsultē vispirms» principa iedzīvināšanu,» teikts LDDK paziņojumā.

Iepriekš Cīrule bija guvusi ilggadēju vadības pieredzi apdrošināšanas uzņēmumos «Balta» un «Gjensidige Baltic», tostarp apdrošināšanas kompānijas «Balta» valdes locekļa amatā. Viņa ieguvusi maģistra grādu uzņēmumu un organizācijas vadīšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu