Iesākusies postfolka grupas «ImantaDimanta un draugi» ASV turneja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pēteris Alunāns

Ar priekšnesumu piektdien, 2. martā, Vašingtonā aizsākās postfolka apvienības «ImantaDimanta un draugi» Latvijas simtgadei veltītā koncertturneja, kas pulcēja ap 200 apmeklētāju. Nākamajās piecās nedēļās «ImantaDimanta un draugi» koncertturneja aptvers 12 latviešu centrus un 6 mūzikas klubus, piesaistot folk/«bluegrass» mūzikas piekritējus ne tikai latviešu, bet arī amerikāņu vidū.

ALA ceļojumu un projektu koordinatore Marisa Gudrā par turneju stāsta: «Šī simtgades viesturneja ir paredzēta kā vislielākais valsts mēroga Latvijas simtgades kultūras pasākums un kopīgas svinības ASV ārpus Latvijas valsts svētku svinībām. «ImantaDimanta un draugi» ir apliecinājums tam, ka 21. gadsimta latvieši pasaulē spēj saprasties, sadarboties un radīt kaut ko varenu, kas pasaulē izskandina Latvijas vārdu. Vašingtonas koncertā grupa sevi lieliski parādīja, viņi uzstājās ļoti profesionāli, mūzika bija piemērota visām paaudzēm, gribējās dziedāt līdzi un celties kājās, lai mestos dejā. Zāle bija pilna ar apmeklētājiem un no grupas varēja just daudz pozitīvu emociju.»

Koncertturneju rīko Amerikas latviešu apvienība (ALA) ar ALAs Latvijas Simtgades fonda finansiālu atbalstu.

Koncerti tiek spēlēti lielākajā daļā Amerikas, kurās dzīvo Latviešu sabiedrības.

2. martā: VAŠINGTONA, DC (Rockville, MD)

4. martā: GRĪNVILA, SC

7. martā: HJŪSTONA, TX

10. martā: LOSANDŽELOSA, CA

11. martā: SANFRANCISKO, CA

17. martā: SIETLA, WA

23. martā: DENVERA, CO (Lakewood, CO)

24. martā: LINKOLNA, NE

25. martā: MINEAPOLE, MN (St Paul, MN)

27. martā: MILVOKI, WI

28. martā: ČIKĀGA, IL

31. martā: KALAMAZŪ, MI

1. aprīlī: DETROITA, MI

2. aprīlī: KLĪVLENDA, OH (Lakewood, OH)

4. aprīlī: ŅUJORKA, NY

6. aprīlī: BOSTONA, MA (Brookline, MA)

7. aprīlī: FILADELFIJA, PA

8. aprīlī: PRIEDAINE (Freehold, NJ)

Grupā «Imanta Dimanta un draugi» jau kopš 2014. gada darbojas pieci jaunieši. Katrīna Dimanta spēlē vijoli, čellu tamburīnu un dzied, Imanta Nīgale spēlē mandolīnu un dzied, Krišjānis Sils spēlē ģitāru, Kristaps Strods spēlē basu, Matīss Uškāns spēlē bungas un dzied. Grupas repertuārā ir daudz oriģināldziesmas ar latviešu tautasdziesmu vārdiem, kurās jūtama ietekme no amerikāņu bluegrass mūzikas. Divi no grupas dalībniekiem uzauguši latviešu ģimenēs ārpus Latvijas – Amerikā un Vācijā, pārējie dzimuši un auguši Latvijā. «ImantaDImanta un draugi» ir uzstājušies Latvijā, Vācijā, Lietuvā, tagad ir atgriezušies Amerikā un šajā gadā paredzēts doties arī uz Igauniju un Īriju.

Grīnvile! Mēs esam gatavi sākt @RadioRoom Tiekamies jau tūdaļ.

A post shared by ImantaDimanta un Draugi (@imantadimanta) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu