Pavasara festivālā «Windstream» izskanēs pieci koncerti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pavasara festivālā «Windstream», kas norisināsies no 18. marta līdz 12. aprīlim, izskanēs pieci koncerti, informē orķestra «Rīga» mārketinga speciāliste Simona Ruska.

Devītā festivāla atklāšanas koncertā «Leonardam Bernsteinam - 100» Lielajā ģildē orķestris «Rīga» diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā atskaņos virkni Bernsteina darbu, tostarp «Divertismentu» orķestrim un uvertīru «Slava». Tāpat Annijas Putniņas un Mihaila Čuļpajeva dziedājumā izskanēs fragmenti no komponista mūzikliem.

Savukārt 12. aprīlī klausītāji varēs piedzīvot muzikālu veltījumu komponistiem Ennio Morikonesam un Antonio Karlosam Žobimam, ko izpildīs dziedātāja Aija Vītoliņa kopā ar orķestri un diriģentu Valdi Butānu.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 25. martā Rīgas Domā notiks koncerts, kurā varēs klausīties mūsdienu šveiciešu komponista Tomasa Trahsela «Apokaliptiskās simfonijas», savukārt Otrajās Lieldienās kinoteātrī «Splendid Palace» būs iespēja apmeklēt interaktīvu pasākumu bērniem un ģimenēm «Latvijas ainavas skaņās un krāsās».

Lielās Piektdienas vakarā 30. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcu piepildīs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms. Atskaņojumu diriģēs Jānis Ozols, dziedās jauniešu koris «Maska» un solisti Jolanta Strikaite-Lapiņa, Ieva Parša, Raimonds Bramanis un Rihards Mačanovskis, bet orķestris «Rīga» spēlēs versiju, ko simfoniskajam pūtēju orķestrim pārlicis franču komponists Dezirē Dondeine.

Savukārt 12. aprīlī festivāls tiks noslēgts ar muzikālu programmu «Mirklim Morikonem un meitenei no Ipanemas».

Uz koncertiem 18. martā, 30. martā un 12. aprīlī biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā, bet koncertā «Apokaliptiskā simfonija» - ieeja ar bezmaksas ielūgumiem. Tāpat bez maksas varēs apmeklēt festivāla noslēguma koncertu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu