«Nemīlestība», kur tēlo Andris Keišs, saņem Francijas kino balvu «Cēzaru»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexandr Kryazhev / Sputnik

Parīzē piektdienas vakarā tika pasniegtas franču kino industrijas prestižās «Cēzara» balvas, un labākās ārzemju filmas kategorijā tika apbalvota Krievijas režisora Andreja Zvjaginceva filma «Nemīlestība» («Ņeļubovj»), kurā tēlo arī latviešu aktieris Andris Keišs.

Filma vēsta par kāda pāra nelaimīgu laulību un tajā dzimušu dēlu, kurš noslēpumaini pazūd.

Zvjagincevs nebija ieradies uz «Cēzaru» pasniegšanu, lai saņemtu šo balvu.

«Nemīlestība» pērn ieguva žūrijas balvu Kannu kinofestivālā, bet šogad ir nominēta ASV kino industrijas balvai «Oskaram» labākās ārzemju filmas kategorijā.

«Cēzaru» pasniegšanas ceremonijā goda balvu par mūža panākumiem kino saņēma spāņu aktrise Penelope Krusa. To viņai pasniedza spāņu režisors Pedro Almodovars.

«Cēzaru» labākās filmas kategorijā ieguva režisora Robēna Kampijo filma «120 battements par minute» («120 sirdspuksti minūtē»), kas vēsta par deviņdesmito gadu Francijas AIDS pašpalīdzības un protestu kustību «Act Up», kurā darbojās pats Kampijo.

Šī filma bija nominēta 13 kategorijās, bet tika apbalvota sešās, tostarp kā labākā filma.

Labākā režisora balvu saņēma Albērs Dipontels par filmu «Au Revior la-haute», kurā parādīta draudzība starp diviem Pirmā pasaules kara karavīriem.

Balvu kā labākais aktieris saņēma Svans Arlo par lomu filmā «Petit Paysan», bet labākās aktrises kategorijā tika apbalvota Žanna Balibāra par lomu filmā «Barbara».

Šogad uz «Cēzaru» pasniegšanas ceremoniju daudzas kinozvaigznes ieradās ar apsietu baltu lentīti, kas ir protesta zīme pret seksuālo vardarbību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu