Latvijas populārie tēti, kuri var lepoties ar kuplu atvašu pulciņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Robis un latvieši reiz dziedāja dziesmu ar vārdiem «Vairosimies Latvijai!» Arī šie vīri ar lepnumu var teikt, ka ir tēvi plašam atvašu pulciņam, kas padara mūsu mazo Latviju kaut nedaudz, bet lielāku. Aktieri, režisori, multimākslinieki - uzzini, ar cik bērniem var lepoties katrs no šiem sabiedrībā iemīļotajiem cilvēkiem!

 
Alvis Hermanis
Alvis Hermanis Foto: Leta

Alvis Hermanis

Režisors Alvis Hermanis (52) var lepoties ar kuplu atvašu pulciņu - viņam ir septiņi bērni. Sarunā ar izdevumu «Ieva» režisors atklāja, ka nav «viskolosālākais piemērs» saviem bērniem, tomēr cenšas ar viņiem pavadīt pēc iespējas vairāk laika. «Kopumā man ir septiņi brīnišķīgi bērni dažādos vecumos, tāpēc zinu - viņus izkontrolēt nav iespējams. Arī par tiem bērniem, kas dzimuši manās iepriekšējās ģimenēs, gādāju un viņus, cik varu, audzinu. Taču pēdējos piecpadsmit gadus daļu laika pavadu ārzemēs. To varu pielīdzināt to bērnu situācijai, kuru tētis strādā uz kuģa. Viņš aizbrauc un tikai pēc ilgāka laika atkal atbrauc. Taču vienmēr esmu centies nedēļas beigās - sestdien un svētdien - būt Latvijā. Kad vien varu, arī tos bērnus, kas dzīvo Tallinā, esmu centies maksimāli bieži vest pie sevis, uz Rīgu. Vienalga man jāsaka, ka tā arī neesmu sapratis, kāda ir pareizā doza, cik daudz vecākiem iejaukties ar savām gudrajām pamācībām. Varbūt galvenais tomēr ir paraugs, ko viņi bez vārdiem redz un jūt,» intervijā sacīja Hermanis.

Ar sievu, Jaunā Rīgas teātra aktrisi Kristīni Krūzi-Hermani viņam ir trīs bērni - Jāzeps, Kajs Benjamins un Elza Mētra. Alvis un Kristīne mija gredzenus 2009. gada oktobrī.

No iepriekšējās kopdzīves ar igaunieti Merli Kīveri pasaulē nākuši Jete Lona, Jūla Mīa un Otto Rudens.

Vēl no iepriekšējām attiecībām viņam ir dēls Toms Hermanis.

 
Mārtiņš Vilsons
Mārtiņš Vilsons Foto: Leta

Mārtiņš Vilsons

Aktieris un filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» galvenās lomas atveidotājs Mārtiņš Vilsons (63) ir tēvs astoņiem bērniem.

Pirmais bērns piedzima tad, kad aktieris bija vien 19 gadus vecs. Vilsona jaunākā atvase pasaulē nāca 2015. gada septembrī.

Tāpat Vilsons var lepoties arī ar trim mazbērniem.

Aktieris kopš 2009. gada ir precējies ar Zani Lūciņu, kura viņam dāvājusi četras atvases.

 
Juris Hiršs
Juris Hiršs Foto: Leta

Juris Hiršs

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Huris Hiršs ir tētis četriem dēliem.

No pirmās laulības ar viņš ir tēvs Eduardam, bet no otrās laulības ar televīzijas režisori Lauru Hiršu - Robinam un Jurģim. Laurai no iepriekšējām attiecībām ir dēls vārdā Ivars.

«Es maz esmu mājās, diezgan bieži neuzmanīgs pret bērniem, jo man ir daudzas citas lietas, par ko domāt, esmu nesavaldīgs. Ātri aizsvilstos, bet tikpat ātri dusmas pāriet. Es varētu vēl stipri piedomāt un piestrādāt, lai būtu labs tētis. Bērns nav vainīgs, ja pēc darba esmu stresains,» tā par attiecībām ar bērniem izdevumam «Ievas Stāsti» 2016. gadā atklāja Hiršs.

 
Andrejs Ēķis
Andrejs Ēķis Foto: Leta

Andrejs Ēķis

«Es vienmēr skatos, kā sieviete audzina savu bērnu. Pat ja sieviete nav mana, es, neviļus uzmetot skatu, varu pateikt, kāda viņa ir: vai bērnu lutina vai nelutina, iekausta vai neiekausta, uzklausa vai neuzklausa. Man patīk tās, kurām ir kopti bērni. Lai ir pat tā, ka kļūstu mazliet greizsirdīgs tā dēļ, ka bērniem tiek pievērsts tik daudz uzmanības,» sarunā ar žurnālu «Ieva» pastāstīja filmu producents Andrejs Ēķis

Viņš ir tēvs četrām atvasēm. Viņa sieva ir Daina Gāga-Ēķe, ar kuru viņš apprecējās 2013. gadā. 2015. gadā pāris pasaulē sveica dēlu Aleksandru.

Andrejam no pirmās laulības ir trīs jau pieauguši dēli - Roberts, Rūdolfs un Kristofers, bet Daina ir mamma divām meitām - Felicitai un Sofijai.

 
Marģers Martinsons
Marģers Martinsons Foto: Leta

Marģers Martinsons

Par pašmāju dižģimeņu guru dēvētajam Marģeram Martinsonam ir 13 atvases.

Fotogrāfs un video operators ir tēvs 10 dēliem un trim meitām. Tāpat viņš ir arī vectētiņš kuplam mazbērnu un pat mazmazbērnu pulciņam.

Marģers ar deviņu kopīgo atvašu māti Jevgeņiju kopā ir jau 37 gadus. Izdevumam «Vakara Ziņas» Marģers pastāstīja, kā abi iepazinās. «Sibīrijā tolaik bija sava darba sistēma. Sievas palika mājās, bet vīri, braucot visurgājēju mašīnās, devās pelņā. Es biju nonācis Sibīrijā, lai iemūžinātu vīru darbu, un ciematiņos palikušajām sievām uz baltajām sienām rādīju fotogrāfijas, ko dara viņu otrās pusītes. Tā kā šajā komandējumā biju noformēts nevis kā fotogrāfs, bet gan parasts strādnieks, kas brauc ar traktoru, tad braucu uz 700 kilometrus attālo Burjatijas Kultūras ministriju, lai nokārtotu atbilstošu sertifikātu. Man bija jārāda sava ideja un darba programma, bet Burjatijas Kultūras ministrijai bija jālemj, vai man dot sertifikātu. Tad arī pirmo reizi satikos ar Jevgeņiju. Gaidot, kamēr tiks noformēti nepieciešamie dokumenti, sākām sarunu. Atklājās, ka mums ir kopīgas intereses. Vienam pret otru radās simpātijas, un mēs satuvinājāmies. Sākām dzīvot kopā, un dzima bērni.»

 
Māris Gulbis
Māris Gulbis Foto: Leta

Māris Gulbis

Uzņēmējs un bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis reiz intervijā raidījumā «Preses klubs» atklāja, ka, viņaprāt, «pārtikušam vīrietim vajadzētu ģimenē vidēji astoņus bērnus.»

Pats Gulbis ir tēvs piecām atvasēm - dēlam Gothardam Mārim un meitām Elizabetei Tīnai, Līvai Robertai, Esterei Mārai un Betijai.

«Mans moto ir lai mēs būtu 5 miljoni latviešu pēc kādiem 20-30 gadiem. Ja tas būs, es visiem uzsaucu Dom Perignon,» atklāts ir Gulbis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu