Daneviča: Izrotāju eglīti mežā, nevis mājās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram/darta_avant

Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča šajos Ziemassvētkos būs redzama uz teātra skatuves. Viņa gada nogalē vēlas būt kopā ar ģimeni un īstenot ikgadējo svētku tradīciju - izrotāt eglīti mežā. Kā gada gaidītākos svētkus svin aktrise un kā viņa plāno šogad iepriecināt savu otro pusīti, portālam TVNET pastāstīja pati Dārta.

Vaicājot Dārtai, kā viņai šogad izpaužas «Ziemassvētku drudzis», talantīgā aktrise atklāj, ka darba šajos svētkos viņai netrūkst. «Man šogad ir jāpiedalās teātra Ziemassvētku iestudējumā, kas nozīmē, ka mierīga svētku noskaņa un ilga viesošanās pie ģimenes izpaliek. Taču «pirmssvētku drudzis» uz mani neattiecas, jo esmu iemanījusies svētku sveicienus sarūpēt jau novembra nogalē,» portālam TVNET pastāstīja Dārta.

Aktrise atklāj, ka šogad ģimenē viņi ir vienojušies, ka Ziemassvētkus nepārvērtīs «mantu dāvāšanas maratonā», bet gan vairāk veltīs uzmanību tieši satikšanās un kopābūšanas priekam. «Ar dāvanu gādāšanu «ķeksīša pēc» neaizraujos, drīzāk cenšos izdomāt, kas kuram būtu nozīmīgs šajā dzīves brīdī, un šajā kontekstā sveiciena summai manās acīs nav nozīmes - ja atrastā dāvaniņa ir «īstā», esmu gatava iztērēt kaut visu algu. Vairāk uzmanības veltu dvēseliskām vai pašdarinātām lietām - citugad esmu tuvajiem ierakstījusi dziesmu, izveidojusi savu saldumu izlasi, uzadījusi cepures u.tml. Svarīgākais ir tieši saturs un fakts, kuram tuviniekam dāvana īpaši izraudzīta un paredzēta,» tā par dāvanu rūpēšanas tradīcijām stāsta aktrise. Arī Dārtas suņi svētkos tiek lutināti gan ar našķiem, gan dāvanām.

Danevičas ģimenē dāvanas tiek novietotas pie kamīna, jo viņa svin Ziemassvētkus bez eglītes.

«Jau izsenis manās mājās nav eglīšu - esam par svētkiem bez kociņa nociršanas. Arī citus aicinu rast iespēju savai svētku eglei Ziemassvētkos uzdāvināt iespēju dzīvot un, iespējams, izrotāt to turpat mežā ar meža zvēriņiem apēdamiem našķiem. Mēs tā darām - tas vienmēr ir patīkams Ziemassvētku notikums, turklāt jau vairākus gadus atrodam mežā tieši to pašu eglīti.»

Daudziem nav noslēpums, ka šie būs Dārtas un viņas mīļotā vīrieša, Dailes teātra aktiera Niklāva Kurpnieka pirmie kopīgie Ziemassvētki. «Ar svētku plāniem ir grūti, jo mums ir tikai divas dienas starp teātra izrādēm - gribētos apciemot gan manu, gan Niklāva ģimeni. Par dāvanu vēl neesmu droša, jo jau kopš novembra beigām dažs labs pasta sūtījums ir pazudis vai nomaldījies ceļā,» par mīļotā iepriecināšanu saka Dārta. Pati aktrise no Niklāva vēlētos saņemt viņa klātbūtni un uzmanību. «Pēdējā laikā darba dēļ mums nav laika pat vienkāršai atpūtai,» izsakās Dārta.

Dārta Ziemassvētkos ikvienam novēl jau iepriekšminēto eglītes rotāšanu mežā, kā arī pastaigas svaigā gaisā vai rotaļas ar mājdzīvniekiem - tā ir aktrises nepārēšanās formula, jo katru gadu viņas mājās tiek cepti pīrāgi un galdā likta mammas īpaši plānā ābolmaize ar kraukšķīgām maliņām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu