Rīgā viesosies jaunā franču džeza dziedātāja Kamilla Berto

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Latvijā pirmo reizi viesosies jaunā franču džeza māksliniece Kamilla Berto (Camille Bertault), lai piedalītos Orķestra «Rīga» rīkotajos Ziemassvētku džeza koncertos 23. decembrī un 26. decembrī Lielajā ģildē. Uz skatuves būs Orķestra «Rīga» bigbends džezista un saksofonista Dāvja Jurkas vadībā un solisti no Latvijas – Rūta Dūduma, Evilena Protektore, Normunds Rutulis.

Kamilla Berto (Camille Bertault) strauji kļuvusi atpazīstama Francijā un nu jau arī Eiropā. Pirmo popularitāti māksliniece ieguvusi ar sociālajos tīklos publicētajiem un pašas ierakstītajiem video materiāliem, kuros viņa meistarīgi un izjusti izpilda džeza klasiķu kaverversijas. Dziedātājai piemīt īpašas sketa vokālās prasmes (skets – dziedāšana bez vārdiem, dziedātājam ar zilbju kopumu atdarinot instrumentālu improvizāciju).

Kamilla Berto ir uzaugusi muzikālā ģimenē, studējusi klavierspēli, vokālo un teātra mākslu, džeza mūzikas teoriju, kompozīciju un improvizāciju. Debijas albums «En Vie» (2016) atspoguļo dziedātājas plaukstošo talantu ne tikai vokālajā mākslā, bet arī mūzikas komponēšanā un tekstu radīšanā franču valodā – viņa ir autore un aranžētāja vairākiem ieraksta skaņdarbiem.

Šī gada izskaņā klajā nāks jau otrais Kamillas Berto ierakstu albums.

Šobrīd mākslinieces grafiks ir saspringts ar koncertbraucieniem Francijā un ārpus tās, tāpēc jo īpaša ir iespēja viņu dzirdēt pie mums klātienē.

Ziemassvētku džeza koncertā Rīgā Kamilla Berto atskaņos tādas vokālās kompozīcijas kā Teda Džonsa balādi «A Child is Born», Antonio Karlosa Žobima «How Insensitive», Frenka Lēsera «What are you doing New Year's Eve», tradicionālo dziesmu «Mon beau sapin» jeb «Ak, eglīte» franču valodā, duetā ar Normundu Rutuli tiks atskaņots Ērvinga Berlina hits «White Christmas». Neizpaliks arī Kamillas Berto sadziedāšanās ar Rūtu Dūdumu un Evilenu Protektori, kuras Ziemassvētku džeza koncertā uzstāsies ar solo dziedājumiem un duetos ar Normundu Rutuli.

Saksofonists Dāvis Jurka
Saksofonists Dāvis Jurka Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Koncerta muzikālais vadītājs Dāvis Jurka programmu veidojis apcerīgi gaišās noskaņās, pievienojot nedaudz silto zemju temperamenta un ļoti daudz Ziemassvētku līksmes, ko svētku laikā sniegs mūzika.

Biļetes uz Ziemassvētku džeza koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv. Informācija par Orķestra «Rīga» koncertiem mājaslapā www.orkestris.riga.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu