Pirmizrādi piedzīvos Zviedra dokumentālā filma «Zāģeri»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinoteātrī «Splendid palace» 1. decembrī plkst.19.30 notiks režisora Ivara Zviedra dokumentālās filmas «Zāģeri» pirmizrāde, informē Nacionālā kino centra (NKC) vecākā referente Kristīne Matīsa.

Zviedris savu pirmo «Lielā Kristapa» balvu saņēma 2009. gadā par dokumentālo filmu «Bēgums», kas stāsta par Latvijas viesstrādniekiem, gliemežu lasītājiem Īrijā. Bet 2012. gadā režisors saņēma balvu par filmu «Dokumentālists», kurā iemūžinājis Ķemeru purva iemītnieces Intas ikdienu.

Pašlaik Zviedris turpina darbu pie NKC finansētas dokumentālās filmas «Valkātājs». Kinolente stāsta par situāciju Latvijas pierobežā, kur nelegāla cilvēku pārvešana no vienas valsts uz otru jau kļūst par pastāvīgu profesiju. Savas karjeras laikā Zviedris vairākas filmas veidojis kopā ar režisori un montāžas režisori Inesi Kļavu - gan «Dokumentālistu» un «Rezidenti» (2017), gan arī filmas «Eksāmens» (2005) un «Gatavs» (2006).

Filmas «Zāģeri» līdzautors ir režisors Andris Kalnozols, kurš pats kādu laiku strādājis mežā. Filmas komandā vēl ir montāžas režisore Inese Kļava, skaņu režisors Ģirts Bišs, muzikālā noformējuma autors Toms Auniņš, mākslinieks Jānis Blanks un tehniskais direktors Pēteris Sudakovs.

Filmu finansiāli atbalstījis NKC un Valsts kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu