Simsonu ģimenes galva Armands: Būt par latvieti – tā jau ir vērtība!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram/armandssimsons

Valsts svētku ietvaros TVNET sarunājas ar TV šova «Superbingo» vadītāju, hokeja kluba Rīgas «Dinamo» tehnisko direktoru un topošo četru meitiņu tēvu Armandu Simsonu par 18. novembra nozīmi viņa un viņa kuplās ģimenes dzīvē.

«Sapucēties un svinēt Latvijas dzimšanas dienu!» tā par Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienas svinību plāniem izsakās Simsonu ģimenes galva. Armandam un viņa meitenēm Latvijas svētki ir īpaša diena, kas arī šogad tiks godam atzīmēta, ieturot svinīgas ģimenes vakariņas un vērojot svētku uguņošanu.

Jautājot Armandam par ikgadējām Latvijas Neatkarības sumināšanas tradīcijām, viņš atbild, ka ģimenes dāmas allaž parūpējas par to, lai māja ir skaisti izdekorēta atbilstoši svinību tematikai, lai arī jaunākajām Simsonu meitenēm – Patrīcijai Paulai, Eimijai Polai un Heidijai Petrai - ir svētku sajūta.

Daudz laimes mīļā Latvija??

A post shared by Armands Simsons (@armandssimsons) on

Vaicājot, kas kārtīgai latviešu ģimenei svētkos tiek klāts galdā, Armands atbild izvairīgi, sakot, ka par šo jautājumu rūpi tur viņa sieva Iveta, kura pašreiz ir ceturtās meitiņas gaidībās. Tā kā Simsoni šogad dosies vakariņās plašākā ģimenes lokā, tad par maltīti parūpēsies Ivetas vecāki, bet pašiem Simsoniem uzticēts pagatavot saldo ēdienu. Tie, kuri 18. novembrī nevar izlemt par labu tortei «Cielaviņa» vai mājās ceptai kūkai, Armands iesaka izvēlēties savu mīļāko torti «Roko», tomēr atzīst, ka ar «Cielaviņu» nekad nevar «nošaut greizi».

Pēc vakariņām Armands ar ģimeni vēros uguņošanu krastmalā, atzīstot, ka tas ir veids, kā radīt kopības sajūtu, vienojoties himnas dziedāšanā. «Jebkādi līdzekļi, kas vieno, ir labi,» nosaka Armands. Simsonu ģimene līdz šim nekad nav devusies lāpu gājienā, tomēr atzinīgi vērtē, ka skats no malas vien ir elpu aizraujošs un iesaka tajā piedalīties arī citiem.

Uz jautājumu, ar ko Armandam saistās Latvija, viņš patriotiski nosaka: «Būt par latvieti – tā jau ir vērtība.» Armands ikvienam šajos svētkos iesaka novērtēt to, kur mēs dzīvojam un apzināties, ka Latvija ir iespēju zeme. «Mēs dodamies uz citām zemēm, kad neesam paši savu zemi apceļojuši. Dzīvot brīvā valstī, runāt savā valodā – tā ir vērtība!» patriotisks ir Armands un novēl TVNET lasītājiem pavadīt svētkus sirsnīgā gaisotnē ģimenes vai tuvāko draugu lokā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu