Arnis Mednis atlabis un rada jaunu mūziku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mūziķis Arnis Mednis (56), kurš 2011. gadā pārcieta insultu, jau atguvis veselību tik lielā mērā, ka atsācis radīt jaunu mūziku. Pirms dažām dienām viņš kāpa uz skatuves Gaismas pils Ziedoņa zālē, lai kopā ar solistiem Ralfu Eilandu un Aiju Andrejevu prezentētu savu muzikālo veltījumu Latvijas simtgadei - multimediālu izrādi «Mana tautasdziesma». «Ja jau Visuma radītājs ir izlēmis, ka mans laiks vēl nav pienācis, tad man kaut kas ir jādara,» tā viņš atklāj izdevumam «Vakara Ziņas».

Mednis stāsta, ka visu mūžu veltījis angloamerikāņu mūzikai, īpaši grupas «Odis» radošajā posmā, taču tagad atklājis latviešu tautasdziesmu spēku. «Johaidī, tās tik dziļi saviļņo dvēseli. Un kādas vērtības tajās ir iekodētas,» viņš saka.

Intervijā «Vakara Ziņām» Mednis saka paldies tuviniekiem un medicīnas personālam, kas liktenīgajā naktī rīkojās drosmīgi,

«Ja nebūtu mūsdienu tehnoloģiju un brīnišķīgā neiroķirurga Renāra Putniņa, kurš uzdrošinājās mani tajā baisajā naktī operēt, es te nebūtu. Principā toreiz mans stāvoklis bija tik bēdīgs, ka varēja arī neoperēt, un, ja neoperētu, tad mana dzīve būtu beigusies,» tā Mednis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu