Tiešraide plkst.18: koncerts «Gido Kokara Dziesmu svētku mantojums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @lmt

TVNET sadarbībā ar LMT aicina šovakar, 28. oktobrī no plkst. 18 tiešraidē skatīties Latvijas simtgades Dziesmu svētku ieskaņas koncertu «Gido Kokara Dziesmu svētku mantojums».

Gatavojoties mūsu valsts simtgades zīmē notiekošajiem Dziesmu un deju svētkiem, koncertā «Gido Kokara Dziesmu svētku mantojums» Latvijas Universitātes Lielajā aulā Latvijas virsdiriģenti, komponisti, kori, dejotāji un daudzi citi mākslinieki realizēs leģendārā kordiriģenta Gido Kokara ieceri par Svētku atklāšanas koncertu.

Koncerta dalībnieki: jauniešu koris Balsis, Jasmīnas koris, Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolas jauktais koris, Nacionālo Bruņoto spēku orķestris, deju kolektīvi Daiļrade, Dancis, Teiksma. Virsdiriģenti Mārtiņš Klišāns, Mārtiņš Ozoliņš, Uldis Kokars, Gints Ceplenieks, Jānis Baltiņš, deju virsvadītāji – Rolands Juraševskis, Jānis Ērglis, Iveta Pētersone-Lazdāne, solisti un instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā. Savu skaņdarbu atskaņošanā, instrumentālās grupas sastāvā piedalīsies autori Jānis Lūsēns un Uģis Prauliņš.

«Gido Kokara Dziesmu svētku mantojums» mākslinieciskie vadītāji ir Ints Teterovskis un Agita Ikauniece, režisors – Juris Jonelis, bet scenārija autore ir Nora Ikstena.

Koncerta scenogrāfija veidota ar video projekcijām, kuru pamatā ir Gido Kokara radošā ceļa, meklējumu un iespaidu atspoguļojums, kā arī dokumentāli ieraksti. Koncerta vadītājs – Orests Silabriedis.

Koncerts «Gido Kokara Dziesmu svētku mantojums» tiešraidē skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā: http://straume.lmt.lv. Tiešraides skatītāji aicinātie iesaistīties Twitter sarunā, lietojot tēmturus #DzSv un #LMTstraume.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu