Konjaka pazinējs Žans Mišels Košē bauda dzērienus kopā ar Rīgas gardēžiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Ivuškāns

Pagājušajā nedēļā Rīgā viesojās leģendārais konjaka pazinējs Žans Mišels Košē, pastāvīgais Hennessy nama vēstnieks jau 26 gadus. Trešdien norisinājās prezentācijas vakariņas, kuru laikā pasākuma viesi degustēja konjakus, kā arī ar vēstnieku apsprieda jaunākās tendences šī dzēriena baudīšanā.

«Izplatītais priekšstats par to, ka konjaku malko dzimtas īpašuma kamīnzālē, vienlaikus smēķējot cigāru, jau sen vairs nav aktuāls. Konjaks – tas nav elks, to var dzert un to jādzer, tā kā jums patīk. Piemēram, ASV konjaku malko vienkārši tāpat, pēc darba, ar ledu vai sodu, bet Ķīnā – vakariņu laikā. Savukārt Eiropā šobrīd ir populāri kokteiļi,» stāsta Žans Mišels Košē.

Savas profesionālās darbības ietvaros Žans Mišels Košē praktiski visu laiku apceļo pasauli, iepazīstinot dažādu kultūru un valstu pārstāvjus ar konjaka lietošanas mākslu.

«Lai gan esmu dzimis Tokijā un bērnības lielāko daļu aizvadījis Malaizijā, Vjetnamā un Madagaskarā, sirdī esmu franču dzīvesveida piekritējs ar visu viņu mīlestību pret baudām un spēju novērtēt mirkli,» tā Žans Mišels Košē.

Izsmalcinātās vakariņas apmeklēja dažādi uzņēmēji, politiķi, kuri ar konjaku jau sen nav uz «Jūs», kā arī pasākumu rīkotājs, blogeris Deniss Ševeļovs un juriste Liene Stūraine.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu