Kas sakāms Galaheram jaunākajam?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No kura gala lai sāk? Laikam jau nav jāatgādina, kas tas Liams Galahers (Liam Gallagher) tāds, vienīgais, ko atsaukšu jums atmiņā, - pēc «Oasis» izjukšanas Galahers jaunākais bija izveidojis pats savu grupu «Beady Eye», kura likumsakarīgi īpaši lielus panākumus neguva (skat. resursos albumu apskatus). Tāpēc ne mazāk likumsakarīgi, ka Liams nolēmis rīkoties līdzīgi kā viņa vecākais brālis Noels un šomēnes oficiāli startē kā solomākslinieks.

Liam Gallagher «As You Were»

(Warner. Bros) 8/12

Interesanti, ka šonedēļ ar jaunu dziesmu atgriezies arī Noels, un atšķirībā no Liama viņš nolēmis doties eksperimentālāka skanējuma virzienā. Liams? Liams neko jaunu neizgudro - tas pats «Oasis roks», kurā ietekmes 45 gadus vecais dziedātājs smeļas «The Beatles», «The Rolling Stones» un Deivida Bovija mūzikā.

Līdz ar šo secinājumu albuma apskatu varētu arī noslēgt, jo tik tiešām nekādu jaunu pavērsienu Galahera skaņas estētikā šeit neatrast.

«Es negribēju kaut ko izdomāt no jauna, ierakstīt kaut kādu kosmisku džeza odiseju. Šajā albumā ir Lenona «Cold Turkey» ietekmes, «stounu», klasika, bet caur manu prizmu,» viņš saka.

Foto: Publicitātes foto

«Kāpēc šāds albuma nosaukums?» nesen Galaheram savā raidījumā jautāja Džūlss Holands. «Nezinu,» viņš atbildēja, pakasot pieri.

Tātad, kāds ir šā albuma saturiskais vēstījums, jāmēģina tikt skaidrībā pašiem.

Protams, Liams nekad nav bijis domas gigants, nācis no vienkāršas ģimenes un tikai pēdējos «Oasis» albumos atļāvies izaicināt brāli, piedāvājot pāris savas dziesmas. Vienmēr bijis uzticīgs saviem jaunības dienu ideāliem, vēl joprojām jūsmo par Džonu Lenonu un pārējiem «bītliem». Visticamāk, viņa izlasīto grāmatu plaukts nedraud salūzt no smaguma...

No otras puses, pēdējos 20 gados rokmūzikā spilgtāku, harismātiskāku solistu par Liamu būtu grūti atrast. Viņš ir dzimis, lai ar katru pateikto teikumu nonāktu NME virsrakstu lasītāko ziņu topa augšgalā. Prātā nāk kaut vai nesenais video ar tējas pagatavošanu. «90. gados man kādi četri gīzeri gatavoja tēju, tagad tas jādara pašam,» viņš saka. «Nav brīnums, ka nav vairs palikušas īstas rokzvaigznes.»

Liamu mīl. Stundas laikā viņš uz savas turnejas koncertiem pārdeva 100 000 biļešu. Tas ir nopietns cipars. Un galu galā arī jaunās dziesmas nav galīgi zemē metamas. Protams, otrreiz iekāpt «Oasis upē» nav iespējams, taču mazliet lielāka enerģija nekā «Beady Eye» albumos šajā ierakstā jūtama gan.

Izdošanas datums - 06.10.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu