Rīgā pirmo reizi viesosies austriešu vijolnieks Johanness Fleišmans

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 4. oktobrī plkst.19 uzstāsies austriešu vijolnieks, Vīnes Filharmoniskā orķestra viesmākslinieks Johaness Fleišmans, informēja koncerta rīkotāju pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Savā pirmajā Latvijas koncertā Fleišmans kopā ar kamermūzikas interpretiem no Austrijas, Lietuvas un Krievijas, izpildīs Franča Šūberta, Fēliksa Mendelszona-Bartoldi, Roberta Šūmaņa, Kamila Sensānsa, Gustava Mālera un citu izcilu Eiropas romantisko komponistu skaņdarbus.

Vijolnieks, paralēli daudziem solo un kamermūzikas projektiem, regulāri sadarbojas ar prestižajiem Berlīnes un Vīnes filharmoniskajiem orķestriem, diriģentiem Danielu Barenboimu, seru Kolinu Deivisu, Valēriju Gergijevu, Nikolausu Arnonkūru, Marisu Jansonu, Lorinu Māzelu, Zubinu Metu, Rikardo Muti, Žoržu Pretru, seru Saimonu Ratlu un Kristianu Tīlemanu.

Kamermūzikā Fleišmans sadarbojas ar tādiem pazīstamiem māksliniekiem kā Kristians Altenburgers, Reiners Kūls, Sergejs Malovs, Reinhards Lacko, Sedriks Pescia, Veronika Trisko, Andrē Kazalē, Johanness Meisls, kā arī citiem Berlīnes un Vīnes filharmonisko orķestru mūziķiem.

Mākslinieks piedalījies dažādos festivālos, tostarp Starptautiskajā Mūziķu seminārā Prašakovā , Frankfurtes Eiropas kultūras dienās, Aterezera Klasikas festivālā, Pablo Kazalsa festivālā, Štīrijas Kamermūzikas festivālā, kā arī sniedzis priekšnesumus Beļģijas, ASV un citu valstu koncertzālēs.

No 2010. līdz 2016.gadam Fleišmans aktīvi muzicēja duetā «Raskin & Fleischmann». Austrijas Ārlietu ministrija duetam piešķīrusi «New Austrian Sound of Music» programmas vēstnieku statusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu